ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρχισε στην ελληνική Βουλή για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Η Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής ξεκίνησε το απόγευμα Τρίτης

ΚΥΠΕ

Ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης στην Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Το λόγο αρχικώς έλαβαν οι εισηγητές των κομμάτων. Η συζήτηση θα είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου, πιθανότατα τα μεσάνυχτα, με την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, μετά από τρεις απογευματινές συνεδριάσεις, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλα τα κόμματα, για να τοποθετηθούν αναλυτικά.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 200 ψήφους προκειμένου να ισχύσει ο εκλογικός νόμος που προβλέπει απλή αναλογική και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα  και ψήφο από την ηλικία των 17 ετών από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μέχρι στιγμής, με δεδομένη τη συνέχιση της διαβούλευσης, ο στόχος αυτός δεν φαίνεται ιδιαίτερα εφικτός καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν. Επίσης, η Χρυσή Αυγή γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Από αυτά προκύπτει ότι, προς το παρόν, υπέρ του νομοσχεδίου τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ (144 βουλευτές), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (9 βουλευτές), η Ένωση Κεντρώων (9 βουλευτές) και το ΚΚΕ (15 βουλευτές).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ