ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για θετικές εξελίξεις στις συνομιλίες κάνει λόγο ο Ακιντζί

Πολύ κοντά σε συμφωνία στο κεφάλαιο διακυβέρνησης

Ο Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει ότι σήμερα οι δυο πλευρές σημείωσαν αξιοσημείωτη πρόοδο σε διάφορα πεδία. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης. 

Ο Μουσταφά Ακιντζί επαναλαμβάνει την γνωστή θέση του για ανάγκη της εξασφάλισης της λύσης του Κυπριακού μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Ο Τ/κ ηγέτης επέμεινε πως για την τ/κ πλευρά η εκ περιτροπής προεδρία είναι απαραίτητη για την πολιτική ισότητα.

Είπε ακόμα πως οι δύο ηγέτες εργάζονται για λύση εντός του 2016, για να προσθέσει πως απομένουν δύο ακόμα συναντήσεις εντός Ιουλίου, στις 26 και 29, ενώ δεν θα υπάρξουν συναντήσεις το πρώτο μισό του Αυγούστου. Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί στο τέλος του Αυγούστου θα προγραμματιστούν νέες εντατικοποιημένες συνομιλίες.

Το νέο καθεστώς λειτουργίας των εκκλησιών στα κατεχόμενα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Ακιντζί εκφράζει προβληματισμό σχετικά με τις τελευταίες τοποθετήσεις του «Υπουργού Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι διαφωνεί με τον κ. Ερτουγρούλογλου σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των εκκλησιών στα Κατεχόμενα.

Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μεταβιβάσει στον ίδιον τον προβληματισμό τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το πεδίο. Στην συνέχεια, ο κ. Ακιντζί συνομίλησε με την «συγκυβέρνηση». Ο κ. Ακιντζί τονίζει ότι προειδοποίησε την «συγκυβέρνηση» ότι θα απευθυνθεί στην κοινωνία και θα δώσει στην δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του όλου ζητήματος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει την πολυτέλεια να εμφανίζεται ως η πλευρά που επιβάλλει απαγορεύσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τ/κ κοινότητας.
Ο κ. Ακιντζί δηλώνει ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μετά την υποχρεωτική διακοπή στις αρχές του Αυγούστου, στα τέλη του επόμενου μηνός.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση