ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιλντιρίμ: Τελευταία ευκαιρία για λύση

Πρώτο βήμα είναι η μεταφορά του νερού σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

"Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν περιπέτειες. Θέλουμε ειρήνη, αυτοί που έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι πάντοτε δίπλα στους Τ/κ", τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλό Γιλντιρίμ εκρφράζοντας την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί λύση το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Γιλντιρίμ σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, είπε ότι η αναζήτηση λύσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. "Στηρίζουμε μια λύση στην οποία δεν θα υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. "Οι διαπραγματεύσεις είναι η τελευταία ευκαιρία για την ε/κ πλευρά και προτείνω να αξιολογήσουν σωστά αυτή την κατάσταση. Κάτω από όποιους όρους και να επιτευχθεί η λύση, οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι εκ των ουκ άνευ, αυτό να το γνωρίζουν όλοι", ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη πως "ό,τι υπάρχει στην Τουρκία θα γίνει και στην Κύπρο, όσο αναπτύσσεται και μεγαλώνει η Τουρκία θα μεγαλώσει και η Κύπρος". Ανέφερε ότι η Άγκυρα έχει πολλά προγράμματα συνεργασίας για την Κύπρο, πρώτο βήμα είναι η μεταφορά του νερού, το δεύτερο η διανομή του και το τρίτο η ύδρευση.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση