ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δανία: Σύλληψη Ιρανού που απειλούσε να ανατιναχθεί σε κέντρο προσφύγων

Πρόκειται για έναν 22χρονο που είχε σκαρφαλώσει στην οροφή του κτιρίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα Ενημέρωση:

Στη σύλληψη ενός Ιρανού υπηκόου που απειλούσε να ανατιναχθεί σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρίσκεται στο δανικό νησί Φιούνεν προχώρησε την Τετάρτη η αστυνομία. Η σύλληψη έγινε μετά από διαπραγματεύσεις αστυνομικών με τον άνδρα. 

Πρόκειται για έναν 22χρονο που είχε σκαρφαλώσει στην οροφή του κτιρίου το κέντρου φιλοξενίας Νίμποργκ με χωρητικότητα 500 προσφύγων. Η αστυνομία εκκένωσε το κέντρο φιλοξενίας και απαγόρευσε τις πτήσεις πάνω από την περιοχή μέχρι τη σύλληψή του. 

Σύμφωνα με δανικά ΜΜΕ 22χρονος Ιρανός κρατούσε κάτι στο χέρι του και φάνηκε να συζητά με έναν άλλο άνδρα, που φορούσε κράνος και στεκόταν λίγα μέτρα μακριά.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον νεαρό, αλλά δεν δημοσιοποίησε το όνομά του. Οι αρχές αναφέρουν πάντως ότι ζούσε σε άλλο κέντρο φιλοξενίας στο Φάαμποργκ. 

Σημειώνεται ότι 21.000 πρόσφυγες έκαναν αιτήσεις ασύλου στη Σκανδιναβική χώρα το 2015, καθιστώντας την έναν από τους κύριους προορισμούς της ΕΕ για τους πρόσφυγες ανά κάτοικο, μετά τη Φινλανδία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Προηγούμενη Ενημέρωση:

Ένας άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί σε κέντρο προσφύγων στο νησί Funen της Δανίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Ο δράστης βρίσκεται στην οροφή του ασύλου. Αστυνομία και προσωπικό ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απομακρυνθεί», αναφέρει εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας κρατάει κάτι στο χέρι του ενώ φαίνεται ότι συνομιλεί με άλλο άτομο, ο οποίος φοράει κράνος και βρίσκεται λίγα μέτρα μακρυά.

Ο Διευθυντής του κέντρου ανέφερε ότι ο δράστης είναι αιτητής αλλά δεν έμεινε ποτέ στις εγκαταστάσεις. Η Αστυνομία τον έχει αναγνωρίσει αλλά δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Έχουν επίσης απαγορευτεί οι πτήσεις αεροπλάνων πάνω από το κέντρο, συμπεριλαμβανομένων και των drones.

Η Δανία έχει 21 χιλιάδες αιτητές ασύλου σύμφωνα με την καταγραφή του 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση