ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ραντεβού με την ιστορία

Ευκαιρία για να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Υπάρχουν αγώνες, η σημασία και η κρισιμότητα των οποίων ξεπερνά το καθαρά αγωνιστικό πλαίσιο. Υπάρχουν επιτυχίες, οι προεκτάσεις των οποίων ξεπερνούν κάθε προηγούμενη διάκριση, κρατάνε πολύ περισσότερο και κυρίως επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα. Όλα αυτά, αποτελούν την αποψινή βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ.

Η μέρα που όλοι ανέμεναν έφθασε. Από τις 28 περασμένου Απριλίου, όταν ο ΑΠΟΕΛ κατακτούσε μαθηματικά ένα ακόμη πρωτάθλημα, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Να μπορέσει η ομάδα να φθάσει σε αυτή τη φάση του Τσιάμπιονς Λικ και να πετύχει μία ακόμη πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης πρόκλησης. Ίσως όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αναγκασμένο να ανατρέψει μια ήττα, οι προϋποθέσεις, ωστόσο, υπάρχουν για να αποδειχθεί η αποψινή άλλη μια ιστορική βραδιά.

Δεν ωφελεί σε τίποτα, να ασχοληθεί κάποιος με το πώς έφθασε μέχρι εδώ ο ΑΠΟΕΛ, αν θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη Δανία, κάποιες περισσότερες επιλογές στο ρόστερ του και πολλά άλλα. Σημασία έχει πως η πρόκριση είναι εφικτή και θα πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, απ’ όλους, προκειμένου να επιτευχθεί.

Μόνο σίγουρο, πως μας περιμένει ένα δύσκολο βράδι, πιο πολύ για τους παίκτες και τον προπονητή. Θα χρειαστεί υπομονή, πάθος, θέληση και απόδοση στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων όσων επιλεγούν να αγωνιστούν. Θα χρειαστεί ετοιμότητα και δυνατότητα αντίδρασης, σε κάθε πιθανή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ευχή όλων, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να είναι το έναυσμα για μια πανηγυρική βραδιά, αν όχι, να υπάρχει η ικανοποίηση πως καταβλήθηκε η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, πως εξαντλήθηκε η κάθε πιθανότητα…

Δεν στερείται λογικής, η άποψη πως ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει απόψε μια ομάδα, αν όχι ανώτερη του ποιοτικά, πολύ πιο έτοιμη αγωνιστικά και με το πλεονέκτημα του πρώτου αγώνα. Ακόμη και αυτό να ισχύει, δεν αφαιρεί από τις πιθανότητες πρόκρισης των γαλαζοκιτρίνων.

Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή του ιστορία, ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε ιστορικές επιτυχίες, ασύλληπτες για κυπριακή ομάδα και ειδικά σε τέτοιο επίπεδο διοργανώσεων, ποτέ δεν ήταν το φαβορί. Ιστορικές επιτυχίες, οι οποίες βασίστηκαν στην ποιότητα, το πάθος, τη θέληση και γενικότερα στην υπέρβαση των πρωταγωνιστών (παικτών και προπονητή), πάντα με στήριγμα και ώθηση από τον κόσμο της ομάδας.

Κάποια από τα στοιχεία αυτά υπάρχουν, κάποια θα πρέπει να φανούν (ξανά), στην αποψινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν.

Πιο απλά, είναι γνωστός ο τρόπος και ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία, προκειμένου να καταγράψει και την αποψινή, ως μία από τις ιστορικές βραδιές για τον ΑΠΟΕΛ!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση