ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι μνηστήρες της Εθνικής Τράπεζας

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ήδη υπαρκτό επενδυτικό ενδιαφέρον, η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζεται να εισέλθει σε διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της στην Κύπρο. Εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του μήνα η σχετική προεργασία θα ολοκληρωθεί και θα κληθούν οι επενδυτές να λάβουν τα σχετικά στοιχεία από την Credit Suisse που ανέλαβε το όλο εγχείρημα.

Έντονο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής τουλάχιστον δύο επενδυτικά σχήματα. Το ένα αφορά την Societe Generale Λιβάνου της οποίας μεγαλομέτοχοι είναι Λιβανέζοι επιχειρηματίες.

Επίσης, ενδιαφέρον εκτιμάται πως θα επιδείξει το επενδυτικό σχήμα που περιλαμβάνει την Atlas Merchant Capital του πρώην CEO της Barclays Bob Diamond και την Elements Capital Partners, κυπριακή εταιρεία συνδεδεμένη με την York Capital.

Στους ενδιαφερόμενους πιθανόν να προστεθεί και επενδυτικό ταμείο ρωσικών συμφερόντων το οποίο επιδιώκει να αποκτήσει τραπεζική άδεια σε ευρωπαϊκή χώρα. Ερωτηματικό παραμένει αν η διαδικασία κινήσει το ενδιαφέρον της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία έχει δεδηλωμένη θέση για αύξηση του μεριδίου αγοράς της.

Διαβάστε επίσης:

  • Ξανά στο προσκήνιο οι τιτλοποιήσεις δανείων
  • Κεραυνοί Μιλτή για τις σχέσεις Χριστόφια-Τραπεζών
  • Νέο κρατικό μουσείο 75 εκατ. ευρώ στην πρωτεύουσα
  • Καινούγιο τιμόνι έπιασαν οι Κύπριοι
  • Μια «Lehman Brothers» στη θάλασσα
  • Το Ισραήλ θέλει να «κλέψει» τουρισμό από την Αν. Μεσόγειο

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση