ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την επόμενη βδομάδα η εξαγγελία υποψηφίων στο ΔΗΚΟ

Η σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής θα επικεντρωθεί σε κυπριακό και κανονισμούς

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Παράταση για την επόμενη βδομάδα παίρνει η εξαγγελία των υποψηφίων που θα στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα. Ενώ για πολλούς θεωρείτο πως το κόμμα στην απογευματινή συνεδρία της Τετάρτης θα συζητούσε ονόματα και θα λάμβανε τις τελικές αποφάσεις γύρω από το ποιους υποψήφιους θα στήριζε σε κάθε δήμο, αυτό φαίνεται να παίρνει αναβολή για την επόμενη βδομάδα. 

Στη σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις του κυπριακού, ενώ αναμένεται να αποφασιστούν οι κανονισμοί για τις επικείμενες εκλογές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως ενώ το ΔΗΚΟ δεν ανοίγει επίσημα τα χαρτιά του ακόμα για το ποιούς υποψηφίους θα στηρίξει στις επικείμενες εκλογές, ήδη έχουν βγει τα πρώτα ονόματα. Όπως όλα δείχνουν παρατηρείται στενή συνεργασία με την ΕΔΕΚ αλλά και με το ΑΚΕΛ. Το ΔΗΚΟ με τη στήριξη ΕΔΕΚ και ΑΚΕΛ διεκδικεί τον Δήμο Αγλαντζιάς με τον Κώστα Κόρτα, ενώ στην Έγκωμη ακούγεται εντόνως το όνομα του Σπύρου Παναγή, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο κ. Παναγή έχει πειστεί επισήμως να διεκδικήσει.

Όπως όλα δείχνουν το κόμμα θα διεκδικήσει στον Ύψωνα, τη Μέσα Γειτονιά τη Σωτήρα, τη Μόρφου και την Πέγεια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ΔΗΚΟ θα διεκδικήσει τον Δήμο Κερύνειας με την πρώην γενική διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρίτα Κωμοδίκη, η οποία μάλλον θα τύχει της στήριξης τόσο της ΕΔΕΚ όσο και του ΑΚΕΛ. Το Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται να διεκδικήσει και τον Δήμο Στροβόλου με τον Χρίστο Τσίγκη, χωρίς ωστόσο να έχει τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Ζήτημα παραμένει το πώς θα κινηθεί το ΔΗΚΟ στον Δήμο Λάρνακας καθώς υπάρχει συνωστισμός ενδιαφερομένων. Μάλιστα, η πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ να στηρίξει τον δηκοϊκό Αλέξη Μιχαηλίδη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις πέριξ του ΔΗΚΟ, καθώς το κόμμα δεν είχε ακόμη αποφασίσει για το αν θα στηρίξει τελικώς ή όχι τον κ. Μιχαηλίδη. Και μία τέτοια κίνηση κρίθηκε μάλλον εκβιαστική τόσο από τον Αλέξη Μιχαηλίδη όσο και από τον ΔΗΣΥ.

Ήδη με δεδομένο ότι υπάρχουν 8 ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, το εκλεκτορικό σώμα του κόμματος θα καταλήξει για το ποιον θα στηρίξει τελικώς. Πάντως, εντός της Λάρνακας προκαλούνται αντιδράσεις στο ενδεχόμενο στήριξης Αλέξη Μιχαηλίδη καθώς όπως αναφέρουν ο κ. Μιχαηλίδης είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη και όχι τον Νίκο Κλεάνθους στις εκλογές του 2011.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση