ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χειραψία Ακιντζί-Πούτιν με διαμεσολάβηση Ερντογάν

Το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κ. Πούτιν με τον κ. Ερντογάν

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας είχε την Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη μια σύντομη χειραψία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ από το «Προεδρικό», ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν παρουσίασε στον Πρόεδρο της Ρωσίας τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας, ο οποίος πριν από λίγους μήνες αρνήθηκε να συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας στην Λευκωσία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είχε μια σύντομη χειραψία με τον κ. Πούτιν, την οποία η τουρκική πλευρά φρόντισε να απαθανατίσει με μια φωτογραφία.

Η τ/κ πλευρά κάνει λόγο για μια «εγκάρδια» χειραψία. Την ίδια στιγμή, τουρκικές πηγές αποδίδουν μεγάλη σημασία στην παρουσία του κ. Ακιντζί σε ένα διεθνές συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν αρχηγοί σημαντικών κρατών που εστιάζουν στο πεδίο της ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κ. Πούτιν με τον κ. Ερντογάν. Η συνάντηση είχε διάρκεια 1 ώρας και 40 λεπτών. Σε αυτή την συνάντηση έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών. Επίσης, στην τουρκική αντιπροσωπεία έλαβε μέρος και ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου, Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ.

Μετά το τέλος της συνάντησης αναμένεται κοινό ανακοινωθέν των δυο πλευρών. Εν τω μεταξύ, η Κ πληροφορείται ότι στην Πόλη πέφτουν οι υπογραφές για τον περίφημο τουρκικό αγωγό. Επίσης, η Τουρκία προσκαλεί την Ρωσία σε διαγωνισμό για νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας. Ακόμη, οι συνομιλίες της Τουρκίας με την Ρωσία για το πυρηνικό εργοστάσιο του Άκκουγιου πλέον αναπτύσσουν νέα δυναμική.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση