ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε εξέλιξη η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Εξωτερική πολιτική και Κυπριακό θα έρθει να συζητήσει η Μογκερίνι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6.30 το απόγευμα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο του εντατικοποιημένου διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού.

Στην απογευματινή συνάντηση ενδέχεται να καθοριστεί ο χώρος στο εξωτερικό, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση για το εδαφικό, όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα.

Στην τελευταία τους συνάντηση, οι ηγέτες είχαν συζητήσει λεπτομέρειες ή τρόπους εφαρμογής των διαφόρων είτε ελευθεριών είτε δικαιωμάτων και υπήρξε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μια σχετική πρόοδος που χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει πως η ημερομηνία της διεξαγωγής της συνάντησης για το εδαφικό θα είναι μεταξύ 7 με 11 Νοεμβρίου και μάλλον θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία.

Εξωτερική πολιτική και Κυπριακό θα έρθει να συζητήσει η Μογκερίνι

Θέματα εξωτερικής πολιτικής και το Κυπριακό θα συζητήσει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι στη Κύπρο, όπου θα αφιχθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, για κοινή επίσκεψη με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιαννιτς.

Η Μάγια Κοτσίγιανιτς, επιβεβαίωσε τελικά την επίσκεψη της Παρασκευής και σημείωσε ότι η Ύπατη εκπρόσωπος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη, τον Υπουργό Εξωτερικών Ι.Κασουλίδη και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ακιντζί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση