ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ζητείται αντίδραση

Η ανάγκη για νίκη κόντρα στην Ομόνοια είναι επιτακτική

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αχρείαστο να αναφερθεί κάποιος στη σημασία του ντέρμπι με την Ομόνοια για τον ΑΠΟΕΛ. Η ιδιαιτερότητα και μόνο, από το όνομα του αντιπάλου, αρκεί για να αποδώσει την κρισιμότητα του αγώνα, πολύ περισσότερο αν συνυπολογισθεί η βαθμολογική θέση του ΑΠΟΕΛ, η απόσταση του από την πρώτη θέση και οι δύο σερί αποτυχίες του στο πρωτάθλημα.

Δεδομένη και η μεγάλη πίεση για τον Τόμας Κρίστιανσεν και τους παίκτες του, συνέπεια των πέντε χαμένων βαθμών στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και υπό το βάρος της πιθανότητας και μόνο να τριτώσει το κακό και ειδικά απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Ζητούμενο λοιπόν η κατάλληλη αντίδραση.

Δεν είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Σχεδόν πάντα είχε τη σωστή αντίδραση, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και τώρα και παρά το γεγονός πως έχει ενώπιον του ένα ντέρμπι με ιδιαιτερότητες.

Η επόμενη μέρα της ισοπαλίας με τον Απόλλωνα, αξιολογήθηκε ποικιλοτρόπως. Με την αρνητική πλευρά, του σερί που μεγαλώνει, ως προς την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να κερδίσει ντέρμπι και τη θετική, για τη συνολική προσπάθεια και κυρίως την αντίδραση μετά το γκολ της αντίπαλης ομάδας. Η ουσία, ωστόσο, δεν αλλάζει και έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκεται αυτή την περίοδο στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση.

Φυσιολογικό επακόλουθο θα μπορούσε να πεις κάποιος, αλλά και γεγονός που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, συνέπεια της καταπόνησης από τις διπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για μια ομάδα που αγωνίζεται από τα μέσα Ιουλίου. Σε πολύ χειρότερη κατάσταση βρέθηκε πέρσι ο ΑΠΟΕΛ, με τέσσερις ήττες, τρεις νίκες και μία ισοπαλία από τα μέσα περίπου Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου.

Το πρόβλημα μεγαλώνει, από το γεγονός του μαζεμένου ντεφορμαρίσματος συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, αυτή την περίοδο, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα αντίδρασης της ομάδας και ανταπόκρισης της σε τέτοιους αγώνες υψηλού βαθμού δυσκολίας. Και δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, η δυνατότητα αντικατάστασης των ποδοσφαιριστών αυτών είναι περιορισμένη, με βάση την προσφορά και την ουσιαστική βοήθεια των νεοφερμένων του περασμένου καλοκαιριού.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν αλλάζουν. Εκείνο που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο, είναι η όσο το δυνατό καταλληλότερη διαχείριση των επιλογών, σε σχέση με το πλάνο και την τακτική για το ντέρμπι με την Ομόνοια και η δυνατότητα σωστής αντίδρασης από τους ποδοσφαιριστές.

Το όνομα και μόνο του αντίπαλου, αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για επιστροφή στις νίκες. Η βαθμολογική θέση και το ενδεχόμενο ο στόχος για την κατάκτηση του τίτλου να γίνει ακόμη πιο δύσκολος, καθιστούν την ανάγκη αντίδρασης κάτι περισσότερο από επιτακτική...

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση