ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: O καλός πρώτος γύρος…

Η προσοχή επικεντρώνεται στη διαφορά που χωρίζει τον ΑΠΟΕΛ από την πρώτη θέση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Είναι από τις λίγες φορές, τα τελευταία χρόνια, που ο ΑΠΟΕΛ έχει ενώπιον του το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο της αύξησης της απόστασης που τον χωρίζει από την κορυφή.

Είναι γι’ αυτό που επιβάλλεται αύριο ο ΑΠΟΕΛ να κερδίσει, πολύ περισσότερο αν αναλογισθεί κάποιος τα δύο σερί αποτυχημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, τρία συνολικά αν προστεθεί και η ήττα στην πρότελευταια αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λικ. Ο ΑΠΟΕΛ απέχει αυτή τη στιγμή τέσσερις βαθμούς από την πρώτη θέση και την ΑΕΚ. Με δεδομένη τη νίκη της ομάδας της Λάρνακας κόντρα στην ουραγό Αναγέννηση, η απόσταση των τεσσάρων βαθμών δεν θα πρέπει να μεγαλώσει.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι στο ΓΣΠ, ο Τόμας Κρίστιανσεν έκανε χθες τον απολογισμό του πρώτου γύρου, στην ουσία της φετινής περιόδου μέχρι αυτή τη στιγμή και δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της ομάδας του. Ο Δανός τεχνικός στήριξε την άποψη του κυρίως στην πορεία στο Γιουρόπα Λικ και τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης. Δικαιωματικά ο Δανός τεχνικός έδωσε περισσότερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πορεία, σωστά υποστήριξε πως απ’ εδώ και πέρα θα υπάρξει περισσότερος χρόνος για ξεκούραση και καλύτερη διαχείριση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, με το τέλος του πρώτου γύρου, ο μεγάλος στόχος της κατάκτησης και του φετινού τίτλου τίθεται σε κίνδυνο.

Οι μαζεμένες απώλειες των πέντε βαθμών στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν δώσει ένα πλεονέκτημα στη βασική αντίπαλο και έχουν επιτρέψει σε άλλες δύο – τρεις ομάδες να επανέλθουν δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Η προσοχή επικεντρώνεται στη διαφορά που χωρίζει τον ΑΠΟΕΛ από την πρώτη θέση και το τέλος του πρώτου γύρου, στην ουσία οι αυριανοί αγώνες, δημιουργούν τεράστιο κίνδυνο αύξησης της διαφοράς αυτής.

Απλά τα πράγματα, με ενδεχόμενη αποτυχία νίκης στο αυριανό ντέρμπι, ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί είτε στο πλην πέντε, είτε στο πλην εφτά από την πρώτη θέση, γιατί «θαύματα» στον αγώνα της Αναγέννησης με την ΑΕΚ δεν αναμένονται… Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο οποιοσδήποτε απολογισμός του πρώτου γύρου, του πρώτου τετραμήνου της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δεν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο, παρά τη επιτυχία στην Ευρώπη.

Η εκτίμηση η οποία επικρατεί και επιβεβαιώνεται τα τελευταία χρόνια, είναι πως ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα με αντοχές και καταφέρνει στο τέλος του πρωταθλήματος να καλύπτει το όποιο χαμένο έδαφος. Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Πολύ περισσότερο, αν η διεκδίκηση του τίτλου δεν εξελιχθεί σε κούρσα για δύο, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει πλέον αποκτήσει εμπειρία και νοοτροπία πρωταθλητισμού…

Για να αποφευχθούν λοιπόν δυσάρεστες καταστάσεις, για να κλείσει καλά ο πρώτος γύρος και κυρίως να θεωρείται εφικτή και φέτος η ανατροπή των βαθμολογικών δεδομένων, θα πρέπει αύριο ο ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι.

Θα πρέπει αύριο ο Τόμας Κρίστιανσεν και οι παίκτες του να κάνουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, υπέρβαση αν χρειαστεί, προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση