ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-4: «Γαλαζοκίτρινος» θρίαμβος

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σαν σίφουνας πέρασε ο ΑΠΟΕΛ από το ΓΣΠ στον ντέρμπι αιωνίων της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αφού νίκησε την τυπικά γηπεδούχο Ομόνοια με 4-1. Αυτή είναι και η πρώτη νίκη των «γαλαζοκιτρίνων» σε ντέρμπι για φέτος. Η Ομόνοια αν και μπήκε καλύτερα της στοίχισε η κόκκινη του Καρλίτος με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να κυριαρχήσει από το 22’ έπειτα. Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Καρλάο που χάνει τον αγώνα με την Ανόρθωση. Μετά από αυτή την νίκη ο ΑΠΟΕΛ πλησιάζει στους δύο βαθμούς από την ΑΕΚ που εξήλθε ισόπαλη με την Αναγέννηση.

«Γαλαζοκίτρινη» κυριαρχία

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο των προσδοκιών του αγώνα αφού υπήρχε πολλή ένταση σασπένς και φάσεις. Η κόκκινη που δέχθηκε η Ομόνοια τελικά επηρέασε την έκβασή του αφού ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τρία τέρματα. Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 7’ και ήταν τεράστια. Ο Χριστοφή στο 6’ δέχθηκε την μπαλιά από αριστερά από τον Σοϊλέδη και αν και μόνος αστόχησε. Στην συνέχεια η επόμενη φάση ήρθε στο 12’ όταν η Ομόνοια σε μια αντεπίθεση παραλίγο να κάνει το 1-0 αλλά ο Βάτερμαν πρόλαβε την μπαλιά του Χριστοφή προς τον Ντέρμπισαϊρ που ήταν μόνος. Στο 16’ ήρθε η φάση που άλλαξε τον αγώνα όταν ο Ντε Καμάργκο δέχθηκε πάσα μέσα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Καρλίτος κερδίζοντας το πέναλτι και την κόκκινη στον αμυντικό της Ομόνοιας. Ο Εφραίμ ανέλαβε την εκτέλεση στο 19’ στέλνοντας με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή. Ακολούθως τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Ομόνοια που είχε ωστόσο μια εξαιρετική φάση στο 28’. Ο Μάτ έκλεισε την περιοχή έκανε εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ με τον Βάτερμαν να υποχρεώνεται σε σπουδαία επέμβαση. Από εκεί και έπειτα ακολούθησε ο επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ. Στο 34’ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Εφραίμ έδωσε αριστερά στον Στάθη αυτός έβγαλε μπαλιά στην περιοχή με την μπάλα να περνά από Παναγή και Ντε Καμάργκο με τον Πιέρο σε κενή εστία να κάνει το 2-0. Στο 37’ παρολίγο να είχαμε αυτογκόλ για τους «πράσινους» όμως η κεφαλιά του Βύντρα σταμάτησε στο δοκάρι. Το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει όταν στο 38΄ ο Πιέρος έγινε παραλήπτης της μπάλα και με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το 3-0 με την «πορτοκαλί» κερκίδα να παίρνει φωτιά. Στο 44’ λίγο έλειψε να γίνει το 4-0 αλλά η κεφαλιά του Ντε Καμάργκο αποκρούστηκε από τον Παναγή. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τα πράγματα να είναι δύσκολα για την Ομόνοια παρά και την αλλαγή του Κάρβερ μετά την κόκκινη όπου απέσυρε τον Τουρέ και έβαλε τον Βύντρα.

Το έλεγξε ο ΑΠΟΕΛ

Μετά από ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Η πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου ήρθε στο 50’ και ήταν αμφισβητούμενη. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή αλλά μετά από πολλές διαβουλεύσεις με τον βοηθό τελικά έδωσε την παράβαση εκτός. Ωστόσο ο Μαργκάσα ανάλαβε την εκτέλεση του φάουλ και στο 54’ έκανε το 3-1 για τους «πρασίνους». Η αντίδραση της Ομόνοιας ήταν μόνο προσωρινή αφού στο 64’ ο Μπερτόλιο έδωσε ωραία στον Βινισίους που με άπιαστο σουτ έκανε το 4-1. Ο αγώνα στην συνέχεια κύλησε με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον πλήρη έλεγχο της μπάλας και να την γυρίζει μέσα στο γήπεδο. Με τον ΑΠΟΕΛ το τελευταίο εικοσάλεπτο να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας και έλεγχο του παιχνιδιού τελείωσε το β’ ημίχρονο. Έτσι οι «γαλαζοκίτρινοι» πήραν την πρώτη τους νίκη σε ντέρμπι με εμφαντικό μάλιστα τρόπο.

Οι εντεκάδες:

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Παναγή, Κωνσταντινίδης, Καρλίτος, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (22' Βύντρα), Κλέιτον (46' Φλορέσκου), Χριστοφή (77' Σέρινταν), Ντάρμπισαϊρ

ΑΠΟΕΛ: (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο (46' Μερκής), Αστίθ, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Εφραίμ (70' Γιαννιώτας), Πιέρος, Ντε Καμάργκο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση