ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαράδεκτος ο χάρτης Αναστασιάδη λέει ο Εκπρόσωπος της Τουρκίας

Με βάση την προηγούμενη συμφωνία δεν θα δημοσιοποιούταν οι χάρτες λέει ο Κουρτουλμούς

«Το γεγονός ότι ήρθε στο προσκήνιο ένας απαράδεκτος χάρτης την τελευταία στιγμή και στην συνέχεια διέρρευσε στον τύπο είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής Κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Με βάση την προηγούμενη συμφωνία δεν θα δημοσιοποιούταν οι χάρτες και των δυο πλευρών. Επιχειρήθηκε ένα τετελεσμένο γεγονός. Η Τουρκία δεν αποδέχεται αυτό το τετελεσμένο γεγονός»

Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο A Haber ο κ. Κουρτουλμούς τονίζει: Η υποστήριξη της λύσης δεν σημαίνει παραίτηση από τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας στην Κύπρο».

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ε/κ πλευρά επιχειρεί να πιέσει την Άγκυρα με βάση την υποστήριξη της Ευρώπης, ο κ. Κουρτουλμούς υπενθυμίζει τις κόκκινες γραμμές της Τουρκίας και τονίζει: «Εκεί υπάρχουν κόκκινες γραμμές μας. Πέρα από αυτό, η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιήσει παραχωρήσεις στο εδαφικό. Δεύτερον, οι τουρκικές εγγυησεις. Η μεγαλύτερο εγγύηση για την δημιουργία μιας διζωνικής Κύπρου είναι η παρουσία της Τουρκίας (στο νησί). Υπό αυτή την έννοια, η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί ποτέ από το δικαίωμα (αξίωμα) της εγγυήτριας δύναμης. Δεν θα είμαστε η πλευρά που θα αποχωρήσει από το τραπέζι. Ωστόσο, δηλώνοντας ότι δεν θα είμαστε η πλευρά που δεν θα οπισθοχωρήσει από το τραπέζι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να μας επιβληθούν παραχωρήσεις. Η Τουρκία έθεσε με ξεκάθαρο τρόπο τις θέσεις της. Εκφράστηκαν οι κόκκινες γραμμές μας».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση