ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσαβούσογλου: Κοινές θέσεις τ/κ και Άγκυρας

Δεν είναι αποδεκτός ο χάρτης της ε/κ πλευράς δηλώνει ο λεγόμενος Υπ. Ενέργειας

«Οι εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας μας είναι οι κόκκινες γραμμές μας», δηλώνει από το Ικόνιο ο «Υπουργός Ενέργειας», Σουνάτ Ατούν.

Ο κ. Ατούν αναφέρει επίσης ότι και η πολιτική ισότητα και η ίση εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων είναι η κόκκινη γραμμή της τ/κ πλευράς.

Ο κ. Ατούν αφήνει να νοηθεί ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτός ο χάρτης της ε/κ πλευράς.

Αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά δεν μπορεί να παραιτηθεί από την Μόρφου.

Ο κ. Ατούν στέλνει και το εξής μήνυμα στην Αθήνα: «Οι τουρκικές εγγυήσεις είναι ένα ζήτημα μη διαπραγματεύσιμο. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχει το δικαίωμα να θέσει προς συζήτηση αυτό το ζήτημα».

Τσαβούσογλου: Πλήρης ταύτιση θέσεων με την τ/κ ηγεσία

Την πλήρη ταύτιση των θέσεων της τ/κ ηγεσίας με την Άγκυρα υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η τ/κ πλευρά δείχνει αποφασιστικότητα για την λύση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να αποδεχθεί «οποιαδήποτε» λύση.

Ο κ. Τσαβούσογλου επισημαίνει ότι σε κάποια πεδία οι δυο πλευρές εξακολουθουν να έχουν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει τα εξής: «Οι ευισθησίες του τ/κ λαού και των πολιτών της Τουρκίας για εγγυήσεις, ασφάλεια, εδαφικό και άλλα ζητήματα είναι και δικές μας ευαισθησίες».

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρει ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τις θέσεις της στα προαναφερόμενα πεδία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση