ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιταλία: Ζωντανοί έξι άνθρωποι που θάφτηκαν κάτω από τη χιονοστιβάδα

Συνεργεία διάσωσης επιχειρούν την ανάσυρση τους από το χιόνι

Kathimerini.gr

Ζωντανοί βρέθηκαν περίπου δύο 24ωρα μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Ιταλία, έξι άνθρωποι που είχαν θαφτεί κάτω από τη χιονοστιβάδα που έπληξε το ξενοδοχείο Ριγκοπιάνο.

«Είναι ζωντανοί και τους μιλάμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Λούκα Κάρι προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν έχουν ανασυρθεί.

Μία τεράστια χιονοστιβάδα, η οποία προκλήθηκε λόγω των συνεχών σεισμικών δονήσεων στην περιοχή του Αμπρούτσο της Κεντρικής Ιταλίας, καταπλάκωσε το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αγνοούνται περίπου 30 ένοικοι, που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τόνους χιονιού αλλά και από πέτρες. Το ξενοδοχείο ήταν χτισμένο στη σκιά του Γκραν Σάσο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν ανασυρθεί από την περιοχή του τραγικού δυστυχήματος δύο σοροί και δύο ακόμη έχουν εντοπιστεί.

«Το ξενοδοχείο έχει ολοκληρωτικά καταστραφεί και φωνάζουμε προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν επιζώντες, αλλά δεν παίρνουμε καμία απάντηση και δεν ακούμε φωνές», είχε δηλώσει ο διασώστης Αντόνιο Κροτσέτα, μέλος της Αλπικής Ομάδας Διάσωσης που βρίσκεται επιτόπου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση