ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ραπίζει κυβερνώντες το ΑΚΕΛ για την παρουσία τους στο μνημόσυνο Γρίβα

Στέλνουν λανθασμένα μηνύματα σε ο,τι αφορά το κυπριακό λέει ο Γ.Λουκαϊδης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Αντικείμενο έντονων επικρίσεων αποτελεί η παρουσία του Δημοκρατικού Συναγερμού και της κυβέρνησης στο μνημόσυνο του Γρίβα από πλευράς του ΑΚΕΛ, καταγγέλλοντας τους κυβερνώντες για προσβολή της μνήμης όσων αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας της Κύπρου.

«Η παρουσία, για μια ακόμη φορά, της κυβέρνησης και του Συναγερμού στο μνημόσυνο του Γρίβα συνιστούν βάναυση πρόκληση απέναντι στην κυπριακή κοινωνία και τον λαό μας, ο οποίος συνεχίζει να υποφέρει από τις τραγικές συνέπειες της προδοτικής, φασιστικής δράσης της ΕΟΚΑ Β’, της οποίας ο Γρίβας υπήρξε ιδρυτής και αρχηγός» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης σε δηλώσεις του σημειώνοντας πως η απόδοση τιμής στο πρόσωπό του «ενέχει αρνητικότατες επιπτώσεις και προεκτάσεις».

Προϋποθέσεις φασισμού

«Υπονομεύει την τόσο αναγκαία ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, την οποία επιλεκτικά προφανώς θυμούνται οι κυβερνώντες. Στέλνει λανθασμένα μηνύματα σ’ ότι αφορά το κυπριακό, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία. Προσβάλει τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας στον τόπο μας. Δημιουργεί προϋποθέσεις για υιοθέτηση από μερίδα της νέας γενιάς της φασιστικής ιδεολογίας και πρακτικής του Γρίβα, με ότι αυτό συνεπάγεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκαϊδης.

Έντονη υπήρξε και η Νεολαία του ΑΚΕΛ, η ΕΔΟΝ όπου σε ανακοίνωσή της επεσημαίνονται τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου με τους βουλευτές του ΔΗΣΥ, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να παρίστανται στο μνημόσυνο μαζί με το ΕΛΑΜ και υπό την αναφώνηση αντι-ομοσπονδιακών συνθημάτων να τιμούν τον άνθρωπο που με την εγκληματική δράση του δημιούργησε τις συνθήκες για να εισβάλει η Τουρκία στην Κύπρο. Τον αρχιπροδότη που με την οργάνωση του, την ΕΟΚΑ Β’, βοήθησε στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του ΝΑΤΟ για διαμελισμό της Κύπρου.

Είναι πλέον καιρός, ο ΔΗΣΥ και τα παρακλάδια του να πάρουν αποφάσεις: είτε θα μείνουν να τιμούν τον Γρίβα, δικαιώνοντας δηλαδή το σοβινισμό και την ενωσιολογία, είτε θα αποδεχθούν εμπράκτως την ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού και το στόχο συμβίωσης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο θα λύσει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ των δύο κορυφαίων θεσμών
Kathimerini.com.cy
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ