ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενημερώνει Βρυξέλλες για το κυπριακό ο Νικόλας

Επαφές με Αντόνιο Ταγιάνι αλλά και με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Για το κυπριακό αποφάσισε να ενημερώσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τα υψηλά δώματα των Βρυξελλών. Ο κ. Παπαδόπουλος στη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, το τι επιθυμεί η ε/κ πλευρά αλλά παράλληλα κατήγγειλε την Άγκυρα για τη στάση της στο κυπριακό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με τον οποίο και συζήτησε για το κυπριακό και τη στάση που κρατά το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, μίλησε στο κόμμα των Σοσιαλιστών για το κυπριακό και στον επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα.

Σε ομιλία του προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές επέκρινε έντονα την τουρκική κυβέρνηση και δη τον Τούρκο Πρόεδρο υπογραμμίζοντας πως ο Ερντογάν δείχνει να μην έχει κανένα ενδιαφέρον να λύσει το κυπριακό αλλά να αποκομίσει όσα περισσότερα μπορεί από την Ε.Ε και την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε πως η δική μας πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη διατήρηση οποιωνδήποτε τουρκικών εγγυήσεων, παραμονή στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση, δικαίωμα τουρκικών βέτο, όπως ούτε να παρέχει το δικαίωμα των τεσσάρων βασικών ευρωπαϊκών ελευθεριών στους Τούρκου υπηκόους. Ο κ. Παπαδόπουλος όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος ενημέρωσε παράλληλα τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για την κυπριακή οικονομία και τις αρνητικές συνέπειες που είχε το κούρεμα καταθέσεων στα νοικοκυριά.
Ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα, από την πλευρά του υπογράμμισε πως η λύση του κυπριακού, εξαρτάται από την Τουρκία τονίζοντας πως μόνο αν αλλάξει στάση Τουρκία μπορούν να δημιουργηθούν προσδοκίες για επίλυση του κυπριακού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση