ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ξεκινά με... κλεφτές ματιές

Ο ΑΠΟΕΛ αρχίζει σήμερα την προετοιμασία του για την Μπιλμπάο.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε χθες το καθήκον του και επικράτησε της Καρμιώτισσας με το στενό 1-0 με τον Φακούντο Μπερτόλιο να είναι ο σκόρερ για τους «γαλαζοκιτρίνους». Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν φανερό κατά την διάρκεια του αγώνα πως είχε τον νου της και στον αγώνα απέναντι στην Μπιλμπάο. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Πλέον ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει μπροστά του τέσσερις μέρες για να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για ακόμη ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Την Πέμπτη ο ΑΠΟΕΛ έχει ξανά ραντεβού με την ιστορία και πρέπει να φανεί για ακόμη μια φορά συνεπής. Όπως είπε και ο αρχηγός του, Νούνο Μοράις, στον «Λάκκο των Λεόντων» οι «γαλαζοκίτρινοι» πρέπει, να πάνε με στρατηγική. Εδώ είναι λοιπόν που πρέπει να δουλέψει περισσότερο ο Δανός τεχνικός αφού το κομμάτι της ψυχολογίας δεν θέλει και πολλή δουλειά. Εξάλλου μόνο και μόνο η σημαντικότητα του αγώνα είναι αρκετή για να πορώσει τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ.

Παρόλα αυτά η δράση συνεχίζεται σήμερα στο Κυπριακό πρωτάθλημα, ένα θεσμό που είναι ο νούμερo ένα στόχος του ΑΠΟΕΛ για φέτος. Μετά την χθεσινή νίκη ο ΑΠΟΕΛ αύξησε την απόσταση από τους αντιπάλους του και έβαλε πίεση στις ομάδες της Λεμεσού. Η ΑΕΛ με τα υφιστάμενα δεδομένα βρίσκεται 6 βαθμούς κάτω από τον ΑΠΟΕΛ ενώ ο Απόλλωνας 7. Οι μεν «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού αντιμετωπίζουν στο Τσίρειο την ΑΕΚ και οι «κυανόλευκοι» στο Δασάκι τον Εθνικό. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι το ενδεχόμενο οι δύο ομάδες να έχουν απώλειες είναι ορατό και στον Αρχάγγελο θα υποδεχτούν μια τέτοια είδηση με πλατιά χαμόγελα. 

Ωστόσο η προσοχή επικεντρώνεται επίσης και στο μέτωπο των απουσιών. Πριν τον αγώνα με την Καρμιώτισσα και συγκεκριμένα στην προτελευταία προπόνηση ο Νταβίντ Μπαράλ ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έμεινε εκτός. Επίσης στον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Λεμεσού ο Γιαννιώτας αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο μετά από ένα δολοφονικό τάκλιν που του έκανε ο Σταύρου. Αμφότεροι θα δοκιμάσουν να προπονηθούν κανονικά τις επόμενες μέρες για να διαφανεί κατά πόσο θα είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν Ισπανία. Εκ πρώτης ο τραυματισμός του Γιαννιώτα δεν φαίνεται να είναι σοβαρός ενώ για τον Μπαράλ θα ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων ημερών. Πάντως και οι δύο κρίνονται απαραίτητoi και ειδικά ο Μπαράλ που είναι γνώστης του Ισπανικού πρωταθλήματος αφού αγωνιζόταν πολλά χρόνια εκεί.

Αυτά είναι τα δεδομένα λοιπόν στον ΑΠΟΕΛ που αρχίζει από σήμερα την προετοιμασία του για τον ιστορικό αγώνα της Πέμπτης. Παράλληλα το πρόγραμμα του πρωταθλήματος τον αναγκάζει να ρίχνει και κλεφτές ματιές σε Τσίρειο και Δασάκι.

Ανδρέας Παφίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση