ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σήκωσε το βάρος ο ΔΗΣΥ για τη ρύθμιση της εγκυκλίου

Το κόμμα ανέμενε μέχρι την υστάτη να αναλάβει ο Υπουργός Παιδείας τη ρύθμιση του θέματος

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ήταν την περασμένη Τρίτη όταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέντευξη τύπου επεσήμαινε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της βουλής οι εγκύκλιοι και οι εκδηλώσεις στα σχολεία αλλά του υπουργείου παιδείας και πως το κόμμα θα προχωρούσε σε συγκεκριμένη ρύθμιση του ζητήματος, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Προχώρησε έτσι σε διορθωτική πρόταση την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής με την οποία το Υπουργείο Παιδείας αποφασίζει για τις σχετικές εγκυκλίους.

Η τροποποιητική κατάθεση ωστόσο αμέσως μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Μουσταφά Ακκιντζί από το τραπέζι των συνομιλιών, κινητοποίησε τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις να ξεκινήσουν ευθείες βολές προς τον ΔΗΣΥ ότι «υπέκυψε στις βολές του Μουσταφά Ακκιντζι».

Από τον Καδή στον ΔΗΣΥ

Η αλήθεια είναι πως στην Πινδάρου, ανέμεναν από την ίδια την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Παιδείας μέχρι και την υστάτη να αναλάβει το όλο ζήτημα και να πάρει πάνω του το θέμα της εγκυκλίου. Ωστόσο, καθότι με το πέρας του χρόνου δεν γινόταν κάποια κίνηση, αλλά η κρίση εντεινόταν, τόσο στο εσωτερικό όσο και μεταξύ των δύο πλευρών, ακολούθησε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Αβέρωφ Νεοφύτου το πρωί της Παρασκευής στο Προεδρικό, όπου και συμφωνήθηκε να πάρει πάνω του το κόμμα το όλο θέμα. Συνεπώς να αναλάβει ο ΔΗΣΥ την εκτόνωση της κρίσης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ενημέρωσε στη συνέχεια το εκτελεστικό γραφείο του κόμματος και ακολούθως την κοινοβουλευτική ομάδα και πήρε τελικώς τη διορθωτική πρόταση στην Ολομέλεια.

Λάθος χρονική στιγμή;

Στελέχη επισημαίνουν πως με αυτό τον τρόπο το κόμμα κατάφερε να εκτονώσει την κρίση που προκλήθηκε. Υπάρχουν όμως και στελέχη που εκφράζουν ανησυχίες για τη χρονική στιγμή που κατατέθηκε καθώς έγινε μετά τις ευθείες βολές του Μουσταφά Ακκιντζί προς τον ΔΗΣΥ, ότι το κυβερνών κόμμα σύρθηκε από το ΕΛΑΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση