ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το ΤΕΠΑΚ διεκδικεί εκατομμύρια του σκανδάλου με τα κτίρια

Στα δικαστήρια κατά ιδιοκτητών για τις υπερτιμολογήσεις στα ενοίκια

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την ώρα που οι ποινικές έρευνες για το σκάνδαλο με τα κτίρια του ΤΕΠΑΚ συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο η διοίκηση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ενώπιον της δικαιοσύνης αριθμό ιδιοκτητών κτιρίων που έχει ενοικιάσει και για τα οποία υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία για τα συμβόλαια ενοικίασης που συνάφθηκαν από το προηγούμενο συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι δικηγόροι του ΤΕΠΑΚ έχουν ήδη στα χέρια τους τον ογκωδέστατο φάκελο που συνέταξε η Ελεγκτική Υπηρεσία με το φερόμενο πάρτι στα ενοίκια τουλάχιστον 25 κτιρίων. Από τα 25 κτίρια το ΤΕΠΑΚ ετοιμάζεται να εργασίες που έγιναν και το κόστος το επωμίστηκε το Πανεπιστήμιο. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι κτίριο 1500 τ.μ το οποία παρά τις μειώσεις που έγινα στο μηνιαίο μίσθωμα υπολογίζεται ότι το ενοίκιο είναι υπερτιμημένο κατά 30%.

Με βάση τα στοιχεία που εντοπίσθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία το ΤΕΠΑΚ επιβαρύνεται με 4 έως 5 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο εκμίσθωσης είναι 20τους διάρκειας. Επιπλέον αντί για 18 χιλιάδες ευρώ ενοίκιο που ήταν η συμφωνία το ΤΕΠΑΚ πληρώνει 23 χιλιάδες ευρώ. Η προσφορά ενοικίασης του κτιρίου έχει χαθεί από προσώπου γης. Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση που έχει καταλήξει και στα αστικά δικαστήρια αυτή κτιρίου το οποίο για εννέα μήνες δεν είχε ρεύμα και εντούτοις το ΤΕΠΑΚ κατέβαλε κανονικά το ενοίκιο.

Επίσης στο φάκελο που έχουν οι δικηγόροι του Πανεπιστημίου περιλαμβάνεται και περίπτωση ότι είχε ενοικιαστεί κτίριο ο ένας όροφος του οποίου ήταν παράνομος. Όπως έχει υπολογισθεί με τα ποσά που κατέβαλε το ΤΕΠΑΚ στο λεγόμενο σκάνδαλο θα μπορούσε να είχε αγοράσει αρκετά από αυτά τα κτίρια. Την ίδια και παρά τα ισχυρά στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον της δικαιοσύνης έχει καταχωρηθεί μόνο μια υπόθεση για πλαστογραφία εγγυητικής. Για τις υπόλοιπες οι ποινικές έρευνες συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση