ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Περιμένουν αποφάσεις των άλλων στον ΔΗΣΥ

Τα ατού, τα αγκάθια και ο υποψήφιος που θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Όταν το 2013, ο Νίκος Αναστασιάδης διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών, υποστήριζε πως «η κρίση θέλει ηγέτη» και πως ο ίδιος ήταν ο ηγέτης που θα μπορούσε να βρει λύση στα κρίσιμα ζητήματα που ταλάνιζαν την κυπριακή κοινωνία. Αυτό το πολιτικό σύνθημα φάνηκε ιδιαίτερα στοχευμένο σε μία κοινωνία φανερά διχασμένη και με την οικονομία να βρίσκεται λίγο πριν από την κατάρρευση.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια έμπλεα γεγονότων και εξελίξεων που σημάδεψαν άλλοτε θετικά άλλοτε αρνητικά τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Αν και πέριξ του Προεδρικού αναφέρουν πως ο Πρόεδρος δεν παραδέχεται ζήτημα υποψηφιότητάς του, η διεκδίκηση του προεδρικού θώκου για το 2018, θεωρείται δεδομένο.

Tο ουσιώδες για τον ΔΗΣΥ είναι το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα κόμματα. Σε αντίθεση με το 2013, θεωρείται δεδομένο πως ο Νίκος Αναστασιάδης θα τρέξει χωρίς συνεργασίες και συμμαχίες με πολιτικούς σχηματισμούς.

Η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου είναι δεδομένη στην Πινδάρου και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον Νίκο Αναστασιάδη σε ένα δεύτερο γύρο, ενώ κύριο ερώτημα που θα καθορίσει εν πολλοίς το παιχνίδι είναι το πώς θα κινηθεί το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη «Κ» της Κυριακής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση