ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΣΖ: «Είμαστε πανέτοιμοι να φιλοξενήσουμε τον τελικό»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΣΖ, Μίλτος Μιχαηλίδης, μιλάει στην «Κ» για τον επικείμενο τελικό κυπέλλου

Συνέντευξη στον Στέλιο Στέλιου

Προτάσεις για βελτιωτικά έργα έχουν κάνει οι υπεύθυνοι του ΓΣΖ και βρίσκονται σε αναμονή της βοήθειας από τον ΚΟΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, Μίλτο Μιχαηλίδη. Το στάδιο της Λάρνακας θα φιλοξενήσει και φέτος, όπως και πέρσι, τον τελικό του κυπέλλου, που θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαΐου ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια.

-Είσαστε έτοιμοι για έναν τόσο μεγάλο αγώνα;
Δεν είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου στο γήπεδό μας. Υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στην Αστυνομία, τα εμπλεκόμενα σωματεία και εμάς για να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.

-Την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα ποιος την έχει;
Εμείς προσφέρουμε το γήπεδο με ασφάλεια. Απ’ εκεί και πέρα, η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της τάξης.

-Είστε προετοιμασμένοι, μετά τα όσα έγιναν στον περσινό τελικό, να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του αγώνα;
Οπωσδήποτε, συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

-Τις περσινές ζημίες ποιος τις πλήρωσε;
Τα σωματεία των οπαδών που τις έκαναν. Ο Απόλλωνας για τους δικούς του οπαδούς και ο ΑΠΟΕΛ για όσα έκαναν οι οπαδοί του.

-Θα υπάρξει έξτρα προσωπικό για τις ανάγκες του τελικού;
Φυσικά, θα υπάρχει έξτρα προσωπικό, τόσο στο εξωτερικό του σταδίου, όσο και μέσα.

-Ποιος θα πληρώσει αυτά τα έξτρα άτομα;
Θα προστεθούν στα συνολικά έξοδα του αγώνα.

-Ως ΓΣΖ έχετε κέρδος από τη διεξαγωγή του τελικού ή βάζετε χρήματα από την τσέπη σας;
Όχι, από την τσέπη μας δεν βάζουμε. Σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα υπάρχει ποσοστό που παίρνει κάθε εμπλεκόμενος, πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς. Δεν μπορούμε να χρεώνουμε περισσότερα.

«Ο ΚΟΑ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα»

-Θα γίνουν κάποια βελτιωτικά έργα στο ΓΣΖ;
Προωθήσαμε στον ΚΟΑ κάποια βελτιωτικά έργα και αναμένουμε την απάντησή τους. Για να γίνει το ΓΣΖ, δώσαμε ως αντάλλαγμα το παλιό ΓΣΖ και ο ΚΟΑ δεν τήρησε τα όσα συμφωνήσαμε. Θα απαιτήσουμε να υπάρξουν οι αλλαγές. Για παράδειγμα στον στίβο, τον οποίο παραχωρούμε δωρεάν σε σχολεία και έχει καταστραφεί. Να προσθέσω και κάτι άλλο για τον στίβο. Τα όργανα των αγώνων δεν υπάρχουν στο ΓΣΖ. Είναι στη Λευκωσία και μεταφέρονται σε όλη την Κύπρο.

-Άρα, για να προβείτε σε αλλαγές περιμένετε τον ΚΟΑ;
Δεν έχουμε τη δυνατότητα ως ΓΣΖ να κάνουμε μόνοι μας τις αλλαγές. Μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε.

-Ποιες άλλες αλλαγές σκοπεύετε να κάνετε, πέρα από τον στίβο;
Σκοπεύουμε να δημιουργηθούν νέες κερκίδες στο πλαϊνό μέρος. Θα υπάρχουν, δηλαδή, βόρεια και νότια κερκίδα. Θα είναι σχεδόν σαν το ΓΣΠ η χωρητικότητά του.

-Η βελτίωση των δημοσιογραφικών και των επισήμων είναι στα πλάνα σας;
Είναι στο πρόγραμμα. Δεν μας αφήνουν ούτε εμάς ικανοποιημένους όπως είναι τώρα. Έχουμε κατά νου κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

-Η μακέτα που υπάρχει στα γραφεία του ΓΣΖ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του σταδίου. Αυτό οφείλεται σε αυτό που μας είπατε, ότι δηλαδή ο ΚΟΑ δεν τήρησε τα όσα συμφωνήθηκαν;
Ακριβώς. Το γήπεδο δεν φτιάχτηκε σύμφωνα με τη μακέτα που συμφωνήθηκε. Έπρεπε να υπήρχαν γήπεδα τένις, μπάσκετ και βοηθητικά γήπεδα.

«Ζητά επάνοδο η Αλκή»

-Η Αλκή γιατί αποχώρησε από το ΓΣΖ;
Η συνεργασία ήταν αρκετά καλή. Η Αλκή είχε γήπεδα και έκανε τις προπονήσεις. Είχαν όλα τα απαιτούμενα. Τον λόγο για τον οποίο αποφάσισαν να φύγουν δεν τον γνωρίζω. Συμπλήρωσαν το δελτίο για να μπορούν να αγωνίζονται στο γήπεδο, αλλά μάθαμε από τις εφημερίδες ότι η ομάδα θα χρησιμοποιεί ως έδρα της το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

-Αν αποφασίσει να επιστρέψει, θα είναι εφικτό;
Θα δούμε με καλό μάτι την προοπτική αυτή. Θα υπάρξει πρόβλημα με το γήπεδο που θα έχει για να προπονείται, επειδή αυτό που είχε το χρησιμοποιούμε για άλλη χρήση. Μας πλησίασαν για να επιστρέψουν στο ΓΣΖ και μάλλον θα απαντήσουμε θετικά. Αυτό θα ξεκαθαρίσει οριστικά μετά τη διεξαγωγή του τελικού.

-Σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποφασίσει να αποχωρήσει;
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ξένους που χρησιμοποιούν το στάδιο, έχουμε Ρώσους αθλητές τριάθλου. Παίρνουμε περισσότερα χρήματα από αυτούς. Η ΑΕΚ έχει στη διάθεσή της δύο γήπεδα για να προπονείται. Με πρωτοβουλία της ΑΕΚ γίνονται ενέργειες με ξένες εταιρείες για να γίνει ανάπτυξη στο ΓΣΖ.

-Οι ενέργειες αυτές έχουν σχέση και με τις προτάσεις που κάνατε στον ΚΟΑ για βελτιωτικά έργα;
Όχι, είναι δύο ξεχωριστά θέματα. Έχουν να κάνουν με την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου του ΓΣΖ.

-Στην περίπτωση που η ΑΕΚ βγει στην Ευρώπη, το ΓΣΖ μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια;
Βεβαίως. Το ΓΣΖ είναι δεύτερης κατηγορίας και με τις τροποποιήσεις που θα κάνουμε θα είναι πρώτης. Αυτά είναι επιθεωρημένα από την UEFA.

www.kathimerini.com.cy

ΟΠΑΠ: Τελευταία Ενημέρωση