www.kathimerini.com.cy.
> Ματαίωση της άσκησης Τουρκίας-Ισραήλ

" /> www.kathimerini.com.cy.
> Ματαίωση της άσκησης Τουρκίας-Ισραήλ

" />
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ματαίωση κοινής άσκησης Τουρκίας-Ισραήλ

 

Του Νίκου Στέλγια

Η Τουρκία ματαίωσε το διεθνές σκέλος της στρατιωτικής άσκησης "Αετός της Ανατολής" στο οποίο συμμετείχε το Ισραήλ πέντε φορές τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ".

Στα προηγούμενα χρόνια στην άσκηση λάμβαναν μέρος τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα και χρησιμοποιούσαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Αυτή η συνεργασία της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ είχε ξεκινήσει το 1996 και τα Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη είχαν χρησιμοποιήσει πέντε φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στα πλαίσια της συγκεκριμένης άσκησης.

Στην στρατιωτική άσκηση "Αετός της Ανατολής" εκτός από το Ισραήλ, στο παρελθόν συμμετείχαν διάφορες Νατοϊκές χώρες όπως την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Η www.kathimerini.com.cy επικοινώνησε με αναλυτές που παρακολουθούν από κοντά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Όλοι οι αναλυτές δήλωσαν στην ¨Κ¨ ότι ήταν μεγάλη έκπληξη για τους ίδιους η γνωστοποίηση της συγκεκριμένης είδησης. Επίσης, τόνισαν ότι συμμερίζονται την άποψη της "Χουριέτ" ότι οι σχέσεις της χώρας τους με το Ισραήλ βιώνουν αναταράξεις από τον προηγούμενο χειμώνα.

Αναλυτής ο οποίος ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομα του, τόνισε ότι στους κόλπους του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για το γεγονός ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα τα οποία είχαν συμμετάσχει πέρσι το Φθινόπωρο στην άσκηση "Αετός της Ανατολής" ήταν αυτά που βομβάρδισαν στη συνέχεια, τη λωρίδα της Γάζας.

www.kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση