ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σαμαράς: Ερχομαι στην Κύπρο να πάρω αλλά και να δώσω ελπίδα

Τρίεμερη επίσιμη επίσκεψη πραγματοποιεί από την Κυριακή

«Αυτή τη φορά έρχομαι στην Κύπρο για να πάρω ελπίδα, αλλά και για να δώσω ελπίδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Κυριακή το απόγευμα φθάνει στην Λευκωσία με πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας τηλεφωνικώς από την Αθήνα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου, ανέφερε ότι έρχεται στην Κύπρο για να πάρει ελπίδα από τα μεγάλα επιτεύγματα του Ελληνισμού της Κύπρου. Συγχρόνως, τόνισε ότι έρχεται για να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας ότι «παρά τις δραματικές δυσκολίες, η Ελλάδα, σύντομα θα ξανασταθεί στα πόδια της και θα μπει σε μια καινούργια περίοδο ανάκαμψης και δημιουργίας».

Σε παρατήρηση του διευθυντή ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου Χρίστου Μιχαηλίδη, κατά πόσο έχουν δίκιο όσοι λένε ότι μια αποδυναμωμένη Ελλάδα δεν είναι ό,τι καλύτερο για την Κύπρο, ο κ. Σαμαράς τόνισε: « Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να αποχωριστεί ο ένας τον άλλο. Η μοίρα είναι κοινή, η μάχη είναι κοινή και η Ελλάδα σας διαβεβαιώνω σύντομα θα ξανασταθεί στα πόδια της».

Δίνουμε, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, πάρα πολύ δύσκολή μάχη με σημαία τον δυναμισμό του Ελληνισμού για να μπούμε σε περίοδο ανάκαμψης και δημιουργίας. «Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος και γι΄ αυτόν αγωνίζομαι καθημερινά», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι κάθε ταξίδι του στην Κύπρο είναι συγκίνηση, πόνος, προσκύνημα και κυρίως η αγωνία της δικαίωσης.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, και θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία του ΔΗΣΥ . Επίσης, θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση