ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρογλου: «Δεν θα περιμένουμε τους Ε/κ για άλλα 40 χρόνια»

«Ελλάδα και ε/κ πλευρά πάντα εμποδίζουν τη λύση», υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης.

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε πως δεν αποτελεί έκπληξη για αυτόν η δήλωση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται την πραγματοποίηση πολυμερούς ή διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, απαντώντας σε ερώτηση, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που έδωσε στα κατεχόμενα, μετά την επιστροφή του από τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα και η ε/κ πλευρά πάντα εμποδίζουν τη λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε πως η τ/κ πλευρά δεν μπορεί να προγραμματίζει τα πάντα με βάση το ''όχι'' της ε/κ πλευράς.

Πρόσθεσε πως η τ/κ πλευρά επιθυμεί μια συμφωνία αλλά όχι οποιαδήποτε συμφωνία και πως δεν θα αναμένουν τους Ε/κ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε, για άλλα 40 χρόνια.

Υποστήριξε πως η Ελλάδα και η ε/κ πλευρά προσπαθούν να αποτρέψουν τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν από το να συγκαλέσει μια διεθνή διάσκεψη, και ευχήθηκε όπως ο κ. Μπαν δει αυτές τις θέσεις και προβεί στην απαραίτητη αξιολόγηση.

Είπε πως αναμένει από τον κ. Μπαν να κάνει αυτή την αξιολόγηση όχι με βάση το ''όχι'' των Ελληνοκυπρίων αλλά με βάση ''την ειλικρινή στάση της τ/κ πλευράς, η οποία επιθυμεί μια συμφωνία στην Κύπρο''.

www.kathimerini.com.cy με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση