ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Στο πυρ το εξώτερον..»

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

«Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες» λέει εν τη σοφία του ο λαός. Αυτό έπαθε και ο Θωμάς Αντωνίου, ο υπό παραίτηση πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ. Η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη με την οποία εντόπισε ασυμβίβαστο για τη σύζυγο του κ. Αντωνίου ήλθε να βάλει στην θέση τους τα ζητήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα με το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Ο υπό παραίτηση πρόεδρος του Οργανισμού επέδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλεί με παραίτηση, προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Τελικά αποδείχθηκε πως ο κ. Αντωνίου δεν ήταν και τόσο συνεπής στην ακριβή τήρηση του νόμου, ως όφειλε. Κατηγορούσαν τον πρόεδρο του ΠΙΣ πως θα αλώσει το ΓεΣΥ με τον διορισμό του στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Φώναζαν πως υπάρχει ασυμβίβαστο για τον κ. Αγαθαγγέλου, λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ο νόμος εντοπίζει ασυμβίβαστο μόνο για πρόσωπα που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, κάτι που για την περίπτωση του κ. Αγαθαγγέλου δεν ισχύει. Όλοι όσοι διερρήγνυαν το προηγούμενο διάστημα τα ιμάτιά τους για τον «πορθητή» του ΓεΣΥ, πρόεδρο του ΠΙΣ, έπαθαν αμνησία για την περίπτωση της συζύγου του κ. Αντωνίου.

Το όλο θέμα λαμβάνει ευρείες διαστάσεις και αγγίζει το σύνολο της ηγετικής ομάδας του ΟΑΥ, αν ληφθεί υπόψη πως η σύζυγος του κ. Αντωνίου είναι συμβεβλημένη με τον ΟΑΥ από τον Δεκέμβριο του 2020. Δηλαδή εδώ και 21 μήνες και αν δεν πρόκυπτε το ζήτημα με τους διορισμούς, το θέμα δε θα ερχόταν στην επιφάνεια. Δεν αφήνω την παραμικρή υπόνοια για την εντιμότητα του κ. Αντωνίου, αλλά ο κ. Αντωνίου θα έπρεπε να γνωρίζει πως είναι ανεπίτρεπτο να κρεμάς κάποιον στα μανταλάκια, μόνο και μόνο επειδή διαφώνησε με πτυχές του ΓεΣΥ και να τον παρουσιάζεις ως «το νεκροθάφτη» του Συστήματος Υγείας, αν διοριστεί στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Κάποιος φίλος μου, παλιότερος στο χώρο της δημοσιογραφίας, μου είχε πει όταν ξεκίνησα την τηλεοπτική μου διαδρομή: Η κάμερα είναι άτιμο πράγμα και θα πρέπει να τη σέβεσαι. Μπορεί να σε πάει στα ύψη αλλά και να σε καταβαραθρώσει. Αυτό έπαθε ο κ. Αντωνίου: δε σεβάστηκε την «κάμερα». Διαφωνώ με την επιχειρηματολογία του κ. Αντωνίου και άλλων προκειμένου να ανατρέψουν το διορισμό Αγαθαγγέλου στο Δ.Σ του ΟΑΥ.

Σέβομαι το δικαίωμα του να διαφωνεί. Όμως ο κ. Αντωνίου την ώρα που έλεγε «ή εγώ ή ο Αγαθαγγέλου», έπρεπε να γνωρίζει το πασιφανές. «Δεν φθάνει να είσαι, πρέπει και να φαίνεσαι ». Και κάτι τελευταίο. Το μοναδικό ασυμβίβαστο εντός του ΔΣ του ΟΑΥ είναι η σύζυγος του κ. Αντωνίου;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Απόστολος Τομαράς: Τελευταία Ενημέρωση