ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ένας καλός άνθρωπος

Του Κώστα Ιορδανίδη

Του Κώστα Ιορδανίδη

cior@otenet.gr

Κάθε πολιτικός είναι αναγκασμένος, εξ επαγγέλματος θα έλεγε κανείς, να εμφορείται από βεβαιότητες. Αμφιβολίες και διλήμματα αποτελούν προνόμιο καλλιτεχνών και διανοουμένων. Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με το φάσμα του θανάτου που προκάλεσε η εμφάνιση του κορωνοϊού, είχε τη σωφροσύνη και το θάρρος να άρει τις βεβαιότητές του και να ομολογήσει άγνοια.

Έτσι προέκυψε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ένας αφοσιωμένος υπηρέτης της επιστήμης και του δημοσίου συμφέροντος. Είδος ανθρώπου μη παραγόμενο από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που ο ρόλος της είναι να αξιοποιεί δεξιότητες δημιουργώντας πλούτο. Χρήσιμο βέβαια και αυτό, δίχως αμφιβολία.

Και άρχισε ο κ. Τσιόδρας να απευθύνεται στους τηλεθεατές, ανεπιτήδευτα. Δίχως την έπαρση της αυθεντίας –αν και εξέχων επιστήμων–, αλλά ως συμπάσχων, και εμείς, οι τηλεθεατές, τον παρακολουθούμε με κατάνυξη. Ένας καλός άνθρωπος με δύο λέξεις, που προφανώς έχει συνείδηση και ενός άλλου κόσμου.

Αλλά η ζωή θα επανεύρει τους ρυθμούς της σε νέα βάση. Είναι αμφίβολο εάν τα δίκαια εγκώμια προς τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, θα έχουν την αντίστοιχη προς την προσφορά τους οικονομική ανταμοιβή. Ή αν θα υπάρξει ανόρθωση εκ βάθρων του ΕΣΥ.

Οι πολιτικοί ηγέτες μας συντόμως θα επανέλθουν στις εμμονές και στις βεβαιότητές τους. Η αντιπαράθεση που ήδη άρχισε θα κλιμακωθεί. Και σταδιακώς θα απωθείται το δέος του θανάτου, για να τεθεί σε λειτουργία η παραγωγική διαδικασία. Το πλήθος που πειθάρχησε εντυπωσιακότατα έως τώρα είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει.

Μόνον που σε αυτή τη δεύτερη φάση της κρίσεως δεν θα υπάρξει κάποιος νέος Τσιόδρας, που θα μπορεί να απευθυνθεί με πειστικότητα στον κόσμο, όπως συμβαίνει σήμερα. Και η διαχείριση της νέας καταστάσεως θα είναι δυσχερέστατη – ενδεχομένως εφιαλτική.

Η κρίση θα έχει διάρκεια και βάθος, όμως ας τα αφήσουμε αυτά για αργότερα. Όλοι θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα αλλιώτικα. Αλλά ας υπομείνουμε καρτερικά την πρώτη φάση της δοκιμασίας μας. Την Εβδομάδα των Παθών περνάμε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Κώστα Ιορδανίδη

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κώστας Ιορδανίδης: Τελευταία Ενημέρωση