ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:03
 

#PoliticsBlog  Το υπουργικό του Facebook και του Twitter! 

= ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

O κύριος Πάμπος ήταν χθες σκεπτικός. Στις τρεις, σχεδόν δεκαετίες που υπηρετεί στο Μέγαρο, πρώτη φορά είδε τόση ονοματολογία να κατακλύζει το Προεδρικό για ένα Υπουργικό Συμβούλιο. "Ακόμα και στο πρώτο Υπουργικό του Μακαρίου, που όλοι ήθελαν να γίνουν υπουργοί, τα ονόματα που πηγαινοέρχονταν στον Λόφο και καίγονταν το ένα μετά το άλλο, πρέπει να ήταν λιγότερα" μου είπε.

Όπως πάντως έγκυρα πληροφορούμαι σήμερα αποκλείεται να ακούσουμε το όνομα του μωρού (των μωρών).

"Τρίτη και δεκατρείς δεν κάνει να ανακοινώσει κανείς ούτε μαθητικό συμβούλιο, όχι ολόκληρο υπουργικό" μου είπε με σιγουριά ο κύριος Πάμπος και διερωτήθηκε: 

"Τελικά το από που θα ψαρέψει υπουργούς ο Νίκαρος παραμένει μυστήριο: Από το Twitter; το Facebook; το instagram;"

Ωστόσο μου έδωσε και μια πληροφορία-βόμβα για αποχώρηση πολύ στενού συνεργάτη του Προέδρου από τον Λόφο. "Πρόκειται για κάποιον που δεν το περιμένει κανείς. Κανείς δεν του το είχε" μου είπε με ύφος συνωμοτικό αλλά με παρακάλεσε να μην γράψω ακόμη το όνομα.

Στην ερώτησή μου: πότε επιτέλους θα έχουμε τα γεννητούρια του νέου υπουργικού, η απάντησή του ήταν ακόμα πιο ιντριγκαδόρικη: "Μάλλον Παρασκευή αν και φαίνεται πως ο Νίκαρος βρήκε τρόπο να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αφού βγαίνει ο καθένας από μόνος του και λέει πως δεν θα είναι πια στην κυβέρνηση. Μέχρι να ανακοινώσει τα νέα ονόματα οι μισοί θα έχουν ήδη αποχωρήσει μέσω Facebook και Twitter".

Ο κύριος Πάμπος είχε χθες να μου πει καλά νέα για τον Χάρη και τον Πετρίδη. "Και οι δύο είχαν βραδινή συνάντηση πολλών ωρών με τον Νίκαρο και τα είπαν και τα βρήκαν" ανέφερε αφήνοντας όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό: "Το τι έφαγαν και τι ήπιαν κανένας δεν το ξέρει: Ζιβανία, ουίσκι, κρασί; Τι να σας πως, ίσως και τα τρία μαζί. Για να καταλήξουν τόσο εύκολα..."

Ο πολύπειρος συνομιλητής μου όμως δεν είναι και τόσο αισιόδοξος για το μέλλον. "Ο πόλεμος μεταξύ των φυλών του Προεδρικού δεν έχει τερματιστεί, απλά υπάρχει κατάπαυση του πυρός" μου είπε και προέβλεψε: "Στη φυλή των Πάφιων προβλέπω πολύ δύσκολη συνύπαρξη όταν σε λίγο θα αρχίσουν ξανά τα όργανα για το Κυπριακό. Η φυλή του Engllish School είναι πιο δεμένη (οι ίδιοι μιλούν για σχέση... κουγκρί) αλλά βρίσκονται σε πολύ-πολύ δύσκολη θέση σ' αυτή τη φάση. Αλλά στην πολιτική, όπως είπε και ο σοφός 007, ποτέ μην λες ποτέ!"

Και συνέχισε: "εδώ ο Νίκαρος θέλει τον Πρόδρομο για εκπρόσωπο με τον οποίο τα είχαν διαλύσει για τα καλά στο δημοψήφισμα και λόγω της κόντρας τους έγινε και διάσπαση στον ΔΗΣΥ". "Βεβαίως θα μου πεις τώρα ο Πρόδρομος έγινε Νικαρότερος του Νίκαρου, και δίκαιο θα έχεις!"

-Αληθεύει πως μέσα στα πολλά ονόματα που έπεσαν για το Υπουργικό, ένα ήταν αυτό που απέκτησε από την αρχή φανατικούς πολέμιους; Και αφορούσε μάλιστα το όνομα γυναίκας;

-"Θα σας κάνει όλους με ζουρλομανδύα αν την βάλετε στην κυβέρνηση" ήταν το πιο ηχηρό επιχείρημα που στάλθηκε με μήνυμα.

Για το τέλος σας έχω δύο άλλες ειδήσεις από τις πολλές που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Μεγάρου:

Η μία αναφέρει πως κάποιοι δεν θέλουν παραμονή του Σοφοκλέους στον Λόφο. Θες επειδή τον φοβούνται; Θες επειδή δεν μπορούν να συγχρονιστούν μαζί του; Κάτι τους κάνει.

Ωστόσο είναι δύσκολο μέχρι αδύνατον να φαγωθεί λόγω του βάρους που σήκωσε στον προεκλογικό με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. "Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τηλεμαχία που έδωσε με τον Πλατή τον οποίο ξάπλωσε σαν τζουντόκα φαρδύ πλατύ μια μέρα πριν τον πρώτο γύρο" όπως μου λέχθηκε.

Η δεύτερη είδηση αφορά τον μεγάλο Αρχηγό Αβέρωφ. Αληθεύει πως δεν θέλει με τίποτα την αποδυνάμωση της κοινοβουλευτικής του Ομάδας από δύο συγκεκριμένους βουλευτές στη Λευκωσία;

Αληθεύει ακόμα πως δεν θα ήθελε με τίποτα την είσοδο στη Βουλή συγκεκριμένου ατόμου, παρά το ότι παραμένει υπέρμαχος της ομορφιάς;

Αύριο θα σας πω για την απίθανη συρρίκνωση της πριγκιπικής αυλής.

Μείνετε συντονισμένοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X