ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η πορεία προς τη Νέα Υόρκη και το νέο πλαίσιο

= ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θα πάει με τους αρχηγούς στη Νέα Υόρκη;

Στον Λόφο ανηφορίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί για να ενημερωθούν από τον Αναστασιάδη για όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες για το Κυπριακό. Όπως πληροφορούμαι κάποιοι πολιτικοί πάνε μανικωμένοι στο μέγαρο για να ζητήσουν εξηγήσεις και να υποδείξουν παραλείψεις και λάθη. Και κάποιοι να θέσουν «καυτά» θέματα της επικαιρότητας, έστω και υπό μορφή «διαμαρτυρίας».

Από την άλλη, ο Αναστασιάδης έχει, όπως ακούω, ετοιμάσει και θα παραθέσει τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσει στη διαπραγμάτευση και θα ζητήσει πάνω απ' όλα συναίνεση και συμπαράταξη, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προτείνει και στους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν υποστηρικτικά στη Νέα Υόρκη.

Τα τηλεφωνήματα Χριστοδουλίδη και τα ηρεμιστικά

Τα τηλέφωνα άρχισε εδώ και μέρες ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τους ομολόγους του που είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως μαθαίνω από πηγή μου στο ΥΠΕΞ, εκείνο που συζητά με τους ομολόγους του δεν είναι μόνο η έκθεση Γκουτέρες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την προσφορά των καλών του υπηρεσιών, αλλά και την επικείμενη πενταμερή και την ανάγκη αυτή να έχει επιτυχία και συνέχεια για τον διάλογο στο Κυπριακό. Ειδική αναφορά κάνει στα ΜΟΕ που εισηγήθηκε ο Αναστασιάδης στον Γκουτέρες επισημαίνοντας ότι μπορούν να σπάσουν το αδιέξοδο και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις συνομιλίες. Από την άλλη ο μουλαρωμένος Τατάρ επαναλαμβάνοντας ως ηχώ όσα διαλαλούν Ερντογάν και Τσαβούσογλου, παραμένει κολλημένος στα δύο κράτη και διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να συζητήσει τα ΜΟΕ στην πενταμερή. Ακόμα και τα εμβόλια που η Κυπριακή Δημοκρατία εξασφάλισε για τους Τουρκοκυπρίους ζητά να του δοθούν από την ΕΕ, η οποία, όπως λέει είναι ο συνομιλητής τους για το θέμα και όχι η ε/κ πλευρά... Τα ηρεμιστικά να θυμηθούν να πάρουν μαζί τους όλοι όσοι θα παρευρεθούν στην πενταμερή...

Ετοιμάζει νέο Πλαίσιο ο Γκουτέρες;

Για νέο πλαίσιο Γκουτέρες γίνεται λόγος στη Λευκωσία. Σε πολιτικά πηγαδάκια ακούγεται ότι η μόνη διέξοδος που έχει ο ΓΓ για να προωθήσει τον διάλογο με στόχο να προχωρήσουν τα πράγματα προς τη λύση του Κυπριακού είναι να υποβάλει τις δικές του προτάσεις όπως έκανε και στο Κραν Μοντανά. Άραγε ποιος θα φύγει νωρίς αυτή τη φορά και ποιος θα κλείσει την πτήση πριν ακόμα ολοκληρωθεί το τελευταίο γεύμα;

Θα το μάθουμε άραγε από κάποιον πολιτικό αρχηγό τρία χρόνια μετά;

Βράζει η ΕΔΕΚ

Βράζει η ΕΔΕΚ μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του Παπαδάκη για την αιτία που αποτέλεσε αφορμή για διαγραφή του από το κόμμα. Στελέχη που είχαν αποχωρήσει φέρονται να επανέρχονται και να ζητούν εξηγήσεις εδώ και τώρα επηρεάζοντας και στελέχη που έχουν παραμείνει στο κόμμα. Κάποιοι μάλιστα περιμένουν στη γωνία τον Σιζό για να αρχίσουν την κριτική και το αντάρτικο αμέσως μετά την ανακοίνωση του ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου. Την ίδια ώρα διαρρέουν και πληροφορίες για υψηλούς ανταγωνισμούς και σε επίπεδο ηγεσίας. Μπορεί ο Σιζό να τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής με τον προϋπολογισμό αλλά τα δύσκολα έρχονται και έχουν να κάνουν με το πολιτικό του σπίτι.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση