ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο οργισμένος Σαββίδης και ο... ανυπόμονος Οδυσσέας

= ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

 Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως τρόμαξα όταν είδα χθες τον Σαββίδη να ξεσπά κατά του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Και τι δεν του είπε. Στα όριά του έφτασε ο άνθρωπος από την καθημερινή αμφισβήτησή του από τον Τσακ Νόρις. Και αποκάλυψε και δυο-τρία σημαντικότατα στοιχεία για την εξέλιξη της κόντρας που κορυφώθηκε χθες με την δραματική, στην κυριολεξία, εξέλιξη που παρακολουθήσαμε στην τηλεόραση.


Όπως είπε, είχε απευθυνθεί με επιστολή του εγκαλώντας τον Οδυσσέα ο οποίος του ανέφερε ότι δεν θα επανερχόταν αλλά αυτός επανήλθε με επανειλημμένες δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις συνεχίζοντας να καλεί την κυβέρνηση να μην συμμορφωθεί με τη γνωμάτευση του νομικού της συμβούλου. Και όχι μόνο αυτό, με τις δηλώσεις του ο Οδυσσέας εξομοίωσε, σύμφωνα με τον Σαββίδη, την υποχρέωση τήρησης της νομικής συμβουλής του Γενικού Εισαγγελέα με «πρόσκομμα» για τη δική του έρευνα. Και το έκανε όχι μία, όχι δύο, αλλά 37 ολόκληρες φορές, όπως τις μέτρησε ο Σαββίδης. Όπως ανέφερε, αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια (και θυμωμένα) ύστερα από τις 37 απαράδεκτες όπως τις χαρακτήρισε δημόσιες τοποθετήσεις του Οδυσσέα στα ΜΜΕ.

Το ελεγχόμενο ΑΚΕΛ, ο ελεγχόμενος Νικόλας Παπαδόπουλος και ο ελεγχόμενος Γενικός Εισαγγελέας

Και όλα αυτά ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαίωσε άπαντες και τον ίδιο τον Οδυσσέα, εγκαίρως, ότι η τετραμελής επιτροπή θα ελέγξει όλες τις αιτήσεις και σε όλο τους το φάσμα. Ελέγχοντας και ιδιώτες που ο Ελεγκτής δεν μπορεί να πράξει και έχοντας «πλήρεις εξουσίες απόδοσης ευθυνών και εισηγήσεις για ανάκληση υπηκοότητας» και όχι μόνο μερικές και αποσπασματικά όπως ο Γενικός Ελεγκτής θέλει να κάνει άμεσα και χωρίς... υπομονή. 

Μάλιστα ο Σαββίδης επανέλαβε δυο-τρεις φορές ότι ο περιορισμός της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή είναι προσωρινός μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της τετραμελούς επιτροπής και διερωτήθηκε γιατί ο Ελεγκτής δεν μπορεί να περιμένει, όπως περίμενε τόσο καιρό και δεν βιαζόταν να αρχίσει την έρευνά του. 

Εμένα αυτή η αναφορά μου ακούστηκε ως μπηχτή για πιθανή εξυπηρέτηση πολιτικών παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ίσως πάλι και να μη το εξέλαβα καλά. Μόνο ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις γνωρίζει την αλήθεια.
Η απάντηση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις ήρθε νωρίς και ήταν μία από τα ίδια. Ότι δηλαδή επιμένει στη διεξαγωγή της έρευνάς του τώρα και πως δέχεται να συναντηθεί με τον Γενικό Εισαγγελέα με στόχο να τα βρουν αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι η υπόθεση να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο για γνωμάτευση. 

Άλλη μια εντυπωσιακή εξέλιξη της χθεσινής ημέρας ήταν η συμπόρευση κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, κυρίως του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ που έριξαν τους δικούς τους κεραυνούς κατά του Γενικού Εισαγγελέα και της κυβέρνησης. Προμηνύοντας ότι η βαλίτσα μάλλον θα πάει μακριά και χωρίς να διευκρινίζουν εάν εμπιστεύονται ή όχι την τετραμελή επιτροπή από την οποία όλοι αναμένουν μια στιβαρή, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη έρευνα. 

Τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το ΔΗΚΟ εκστρατεύουν κατά του Γενικού Εισαγγελέα υποδεικνύοντάς του ότι και ο ίδιος είναι ελεγχόμενος, όπως και ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας λόγω της συμμετοχής τους στο Υπουργικό Συμβούλιο που ενέκρινε τις πολιτογραφήσεις. Χωρίς όμως να διευκρινίζουν τι εννοούν όταν λένε «ελεγχόμενος». Το ΑΚΕΛ με τον μοναδικό βουλευτή που αποκαλύφθηκε να κάνει φαγοπότι με τα χρυσά διαβατήρια και ο Νικόλας Παπαδόπουλος του οποίου το πρώην δικηγορικό γραφείο προχώρησε σε διψήφιο αριθμό πολιτογραφήσεων συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα εντιμότητας και διαφάνειας και να θεωρούν άλλους «ελεγχόμενους». Χωρίς να τολμούν να πουν αυτό που κατά βάθος σκέφτονται... 

Ας μας πουν, εξακολουθούν να θεωρούν τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελά άξιους να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως τους έλεγαν με συγχαρητήρια μόλις διορίστηκαν; Τους μέμφονται χωρίς να το λένε; Αν όχι γιατί δεν τους αφήνουν να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους και εκ του αποτελέσματος, όπως κάθε τρεις και λίγο μας λένε, να τους κρίνουν; Θεωρούν ότι η τετραμελής επιτροπή δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και πρέπει να ακυρωθεί και αντί αυτής να διενεργήσει ο Ελεγκτής τη δική του έρευνα για τις 18 υποθέσεις για το καζίνο;  Πιστεύουν ότι η τετραμελής επιτροπή μπορεί μεν να βγάλει αξιόπιστο πόρισμα αλλά θέλουν να βγει πρώτα το πόρισμα του Ελεγκτή για τους 18 που ενδεχομένως να είναι και πιο ηχηρό και πιο... διαχειρίσιμο; Πόσο εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία το δημόσιο συμφέρον και πόσο το κομματικό συμφέρον;

Και γιατί όλα τα πυρά της αντιπολίτευσης κατευθύνονται κατά του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος, όπως υποστηρίζει στοχεύει σε ολική έρευνα του φαινομένου που μας έκανε ρεζίλι διεθνώς και δεν έχουν τίποτα να πουν κατά του Γενικού Ελεγκτή ο οποίος για τόσα χρόνια είχε παγώσει την έρευνά του και αποφάσισε σήμερα ότι πρέπει «εδώ και τώρα» να δράσει; Εν μέσω ουσιαστικά μιας προεκλογικής περιόδου; 

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση