ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:06
 

#PoliticsBlog Ο ρουκετοπόλεμος Άντρου-Αβέρωφ, ο Κορωνοϊός και οι... κόρωνοι

= ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σας έγραφα για την παράλληλη πορεία του Αβέρωφ στον λαό αλλά και στο κεφάλαιο, αφού ξεκίνησε από εταιρείες, πήγε σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες και μίλησε για τον μόχθο του εργάτη (και του βιομήχανου) και επανέφερε το συνταξιοδοτικό. 

Η πορεία του Συναγερμικού προέδρου ενόχλησε σφόδρα το ΑΚΕΛ το οποίο φαίνεται να διέγνωσε μία κάποια απειλή. Και ο Άντρος ανέλαβε να ξεκαθαρίσει με... πρόταση μεταγγραφής του στο ΑΚΕΛ αλλά και χαρακτηρίζοντάς τον περίπου ως χαμαιλέοντα που μεταμορφώνεται λόγω βουλευτικών. «Δεν ξέρω ποιον Αβέρωφ Νεοφύτου να πιστέψω» διερωτήθηκε, γράφοντας στο Twitter: «προχτές μιλούσε ως ΕΛΑΜ. Χτες μιλούσε ως ΑΚΕΛ. Σήμερα ως κυβέρνηση. Αύριο ως ΔΗΣΥ. Κρίση ταυτότητας;».

Ο Αβέρωφ πέρασε δυναμικά στην αντεπίθεση λέγοντας πως και όλα τα δισεκατομμύρια να του έδιναν δεν θα μπορούσαν να τον πείσουν να εγγραφεί στο ΑΚΕΛ. Για να συνεχίσει να τους την βγαίνει από... αριστερά: «Εμείς θέλουμε να έχει δουλειά ο κόσμος. Με όλο το σεβασμό προς την αριστερά, αυτοί θέλουν να μην έχει δουλειά ο κόσμος για να πηγαίνουν να του δίνουν ελεημοσύνη. Έτσι που τον κατάντησαν όταν κυβερνούσαν. Να μην έχει δουλειά, να είναι φτωχός, για να πάνε να κλαίνε από πάνω του. Αυτή είναι η διαφορά μας.»

Και ενώ οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων ενισχύουν το αρχηγικό δίπολο στο πρότυπο Αναστασιάδη-Αβέρωφ ο κόσμος, εξ ονόματος του οποίου μιλούν άλλα λέγει. Σε πηγαδάκια ακούγονται πολλά, όπως το κατά πόσο η... μεταγραφή Αβέρωφ στο ΑΚΕΛ αξίζει όντως δισεκατομμύρια και πως εκτιμάται αυτή η «αξία», μέχρι το ότι ο Άντρος θίχτηκε γιατί ο Αβέρωφ προσέγγισε τους εργαζόμενους και άρχισε πάλι να ρίχνει φαρμάκι βρίσκοντας ξανά τον παλιό, κακό του εαυτό.

Τα περισσότερα σχόλια πάντως, ακόμα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρονται στις πραγματικές αντιθέσεις αλλά και τα πραγματικά κοινά των δύο, οι οποίοι «μόνο ως αντίπαλο δίδυμο μπορούν να υπάρξουν πολιτικά». «Ποια είναι άραγε η ουσιαστική διαφορά τους στο Κυπριακό;» διερωτήθηκε κάποιος. 

Υπήρξε και κάποιος που συσχέτισε την διαμάχη τους με τον κορωναϊό. «Την ώρα που ο πλανήτης ζει στο φόβο του κορωναϊού με ολόκληρες πόλεις να μπαίνουν σε καραντίνα ο Άντρος και ο Αβέρωφ τσακώνονται για τις συντάξεις των Κύπριων εργαζομένων» και συμπλήρωσε με λογοπαίγνιο με την κυπριακή παροιμοία: «Κόρωνος κορώνου βγάζει μάτι;» 

-Μήπως μετά το νέο... ρουκετοπόλεμο θα ευτυχήσουμε να δούμε άλλο ένα debate με Άντρο και Αβέρωφ; 

Η συνάδελφος του ΡΙΚ Ελένη Βρεττού είναι ο νέος αγαπημένος σάκος του μποξ για τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Με επίσημη ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά σε αναφορά της Βρεττού στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και καταλήγει με τη φράση «τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών διασπαθίζονται από το ΡΙΚ και η δημοσιογράφος του ΡΙΚ λοιδορεί από τις συχνότητες του ΡΙΚ την Ελεγκτική Υπηρεσία που ανέδειξε το θέμα».Τι σημαίνει «λοιδορεί»; Δεν ήταν δημόσιο το ρεπορτάζ σε ανοιχτή ακρόαση με επιχειρήματα και διάλογο και ανοιχτές γραμμές για να ακουστεί ο κάθε ενδιαφερόμενος; Ακόμα και ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας; 

-Άντε με το καλό να ετοιμάσει η Ελεγκτική Υπηρεσία και ένα γλωσσάρι για το πως θα εκφράζονται οι δημοσιογράφοι όταν αναφέρονται στο υπέρ εγώ που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει...   

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X