ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το debate Άντρου-Φούλη, το δίπολο και τα προσχήματα...

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Διακαναλική συζήτηση Φούλη-Άντρου αναμένεται να οργανωθεί σύντομα, ύστερα από την επίσημη πρόταση του Φούλη προς τους διευθυντές ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών. 

Η επιστολή Φούλη, με την οποία προτείνεται η διεξαγωγή ενός διακαναλικού debate με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς είχε δύο αναγνώσεις. Η μία μιλούσε για επιβεβαίωση του διπόλου Αβέρωφ-Κυπριανού, το οποίο κινείται δυναμικά προς το 2023 και η άλλη για ένα πολυδιαφημιζόμενο διακαναλικό debate του... τίποτα. 

Η επιστολή Φούλη για διακαναλικό debate έχει δύο αναγνώσεις...


Σύμφωνα με την ανάλυση από γνωστό πολιτικό, «το δίπολο φαίνεται πως άρχισε να παίρνει μπροστά και να προωθείται πολύ πριν από το αναμενόμενο». Σύμφωνα με την ίδια άποψη οι δύο πρωταγωνιστές θα κληθούν σύντομα να απαντήσουν την ερώτηση κατά πόσον θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία στις επόμενες προεδρικές εκλογές και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση που θα δώσουν. 


Σε ό,τι δε αφορά την ουσία του debate που εισηγείται ο Φούλης, οι απόψεις ακόμα και δημοσιογράφων είναι πως η πολυπρόσωπη συμμετοχή δημοσιογράφων αποτελεί εγγύηση... αποτυχίας. Τουλάχιστον από δημοσιογραφικής πλευράς, αφού ο χρόνος που δίνεται για ερωτήσεις και διευκρινήσεις είναι ελάχιστος. «Αυτό βεβαίως είναι κάτι που ευνοεί μόνο τους ερωτώμενους» ήταν η επισήμανση ενός πολιτικού συντάκτη σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά και την καραμπινάτη ανάμειξη πολιτικών ένα ερώτημα αιωρείται αναπάντητο, μαζί με χίλια άλλα βεβαίως: Ποια πρόσχημα μπορούν να κρατήσουν πια οι πολιτικοί όταν ανοιχτά τάσσονται υπέρ ομάδων και δεν διεκδικούν εφαρμογή της νομοθεσίας για όσους υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα που ίσως να οδηγούν σε συγκάλυψη παρανομιών; 


Συναφές ήταν και το ερώτημα που υπέβαλε χθες αθλητικός παράγοντας, γνωστός για την υπερκομματική του αποδοχή: «Μήπως ο Άντρος θα ήταν πιο χρήσιμος αντί για γενικές και αόριστες υποδείξεις να υπέβαλλε στον Παπασταύρου στην παράδοση πάραυτα των στοιχείων που λέει ότι έχει για να υπάρξει επιτέλους μια άκρη στην έρευνα;»


Περισσότερα για το μέγα αυτό θέμα, το οποίο έχει προεκτάσεις που κάποιοι ίσως δεν φαντάζονται, θα σας έχω στην επόμενη στήλη. 

 

Κάποιοι αντιδρούν για τις προσλήψεις νέων δικαστών που θα γίνουν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Θέτουν μάλιστα και θέμα για τη διεκδίκηση θέσεων δικαστών από παιδιά δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μιας και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποτελείται από δικαστές του Ανωτάτου...

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι προσλήψεις να γίνουν τώρα και γιατί με αυτή τη σύνθεση;Οι αντιδράσεις προέρχονται και από νομικούς και από πολιτικούς κύκλους. 

    

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X