ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το κοστούμι του Γενικού Εισαγγελέα και οι υπουργικές εξορμήσεις

= ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Έτοιμος για την έξοδο είναι ο Κώστας Κληρίδης, ο οποίος κάνει καταγγελίες για ΜΜΕ που τον «πολεμούν ανελέητα».

Οι αναφορές του, όπως σας είχα γράψει τις προάλλες προκάλεσαν και προκαλούν πολλές συζητήσεις με αρκετούς να του ζητούν να παραθέσει ονόματα και να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Ακόμα και από τον δικηγορικό κόσμο. Ωστόσο το θέμα των «καταγγελιών» του Γενικού Εισαγγελέα δεν είναι το μόνο θέμα που έχει προκύψει.

Υπάρχουν άλλα δύο σημαντικές πτυχές που συζητούνται πολύ και σε πηγαδάκια νομικών, πολιτικών και δημοσιογράφων αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ένα αφορά την αποτελεσματικότητα του Κώστα Κληρίδη για απόδοση δικαιοσύνης στο μέγα σκάνδαλο της Οικονομίας. Τα σχόλια που ακούγονται επ' αυτού δεν είναι και τόσο κολακευτικά και είναι γνωστό πως οι φυλακές δεν γέμισαν με επώνυμους που συνέβαλαν στην οικονομική καταστροφή του τόπου. Αντιθέτως «ούτε τους «σίγουρους» δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη φυλακή», όπως έλεγε πρόσφατα πολύ γνωστός νομικός και πολιτικός.

Το δεύτερο θέμα αφορά τον αντικαταστάτη του. Η συζήτηση επ' αυτού μόλις τώρα αρχίζει να... ανάβει και αναμένονται να γραφτούν και να ακουστούν πολλά. Εκείνο που μαθαίνω είναι πως κάποιος προβάρει από καιρό το κοστούμι του Γενικού Εισαγγελέα αλλά δεν είναι ούτε ο ίδιος σίγουρος εάν τελικά θα ευτυχήσει να το φορέσει...

Οι αντιδράσεις για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα έρχονται και από την αντιπολίτευση αλλά και από την συμπολίτευση, όπως ακούω, για διαφορετικούς όμως λόγους.Επιπλέον ο Νίκαρος φαίνεται να μετρά ξανά τα κουκιά του και να κάνει και δεύτερες και τρίτες σκέψεις μέχρι να λάβει την οριστική του απόφαση. Πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον Λόφο με ενημέρωσε πως στο τσεπάκι του Νικάρου υπάρχει νέα μικρή λίστα με τρία αυτή τη φορά ονόματα για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Ένα όνομα εξακολουθεί να παραμένει πρώτο αλλά έχουν προστεθεί και άλλα δύο από κάτω»...

Σημαντικές και καθόλου τυπικές ήταν οι επαφές που είχε ο Σάββας Αγγελίδης με την Γερμανίδα ομόλογό του Annegret Kramp-Karrenbauer. Όπως πληροφορούμαι, η δέσμευση της Γερμανίδας υπουργού άμυνας για να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία θα υλοποιηθούν σύντομα και μάλιστα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. «Δεν ήταν καθόλου γενικόλογες τοποθετήσεις, περιλάμβαναν και ονόματα και συγκεκριμένες προτάσεις» μου έλεγε χθες πηγή μου που γνωρίζει. Μου υπέδειξε δε ότι οι κινήσεις δεν θα γίνουν μόνο προς Ευρωπαίους εταίρους αλλά και προς ΝΑΤΟ μεριά, κάτι που θεωρείται σημαντικό στην προσπάθεια της Λευκωσίας για αποκάλυψη των τουρκικών προκλήσεων. Εκείνο ωστόσο που είχε ιδιαίτερη σημασία στις χθεσινές συνομιλίες των δύο υπουργών ήταν και η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, όπου, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου, «λέχθηκαν πολύ ενδιαφέροντα και συγκεκριμένα πράγματα». Η απορία μου κατά πόσον ο Αγγελίδης κατάφερε να προφέρει σωστά το όνομα της Annegret Kramp-Karrenbauer, δεν λύθηκε. 

Αρκετά προγεύματα, γεύματα και δείπνα ακούω ότι προγραμματίζει ο Χριστοδουλίδης για να ενημερώσει πρέσβεις φίλων και άλλων χωρών για τις τουρκικές προκλήσεις. Δεν αποκλείονται και κάποια ταξίδια εκτός, πολύ σύντομα. Στον αγώνα που έχει αναλάβει από κοινού με τον Δένδια ελπίζει πως θα εξασφαλίσει σίγουρη στήριξη στην προσπάθεια για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και παρεμπόδιση των νέων παράνομων γεωτρήσεων.

Μαθαίνω ακόμα πως αναμένονται πολύ σύντομα νέα στοιχεία, με «ονόματα και διευθύνσεις» για άτομα και οργανισμούς που θα υποστούν τις κυρώσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση