ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:23
 

#PoliticsBlog Η δήλωση Τουσκ, οι εξελίξεις και η επιστολή-βόμβα του Φούλη

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στη χθεσινή άτυπη σύνοδο της ΕΕ ο Healthy πέτυχε με συντονισμένες ενέργειες δικές του και του ΥπΕξ μια δήλωση από τον Ντόναλτ Τουσκ η οποία καθόλου "άτυπη" μπορεί να θεωρηθεί. Αυτά αναφέρει πηγή μου από το ΥΠΕΞ η οποία δεν συντάσσεται πάντα με τις θέσεις της ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης. Όπως μου ανέφερε: "Το γεγονός ότι η ΕΕ δήλωσε επίσημα εκπροσωπώντας όλους τους ηγέτες ότι "στέκεται ενωμένη πίσω από την Κύπρο και αναμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κρατών Μελών της και ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα στενά" αποτελεί στην ουσία "τελευταία προειδοποίηση".

Η ίδια πηγή μου με παρέπεμψε στις συνόδους της 28ης Μαΐου και του Ιουνίου όπου αναλόγως και της συμπεριφοράς της Τουρκίας "αναμένονται ξεκάθαρες αποφάσεις".

Όπως ακούω ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένει "από ώρα σε ώρα" την έκδοση των διεθνών ενταλμάτων σύλληψης όσων σχετίζονται με το παράνομο τουρκικό γεωτρύπανο. Μια εξέλιξη που "θα πυροδοτήσει και άλλες εξελίξεις και ευρύτερη ευρωπαϊκή εμπλοκή".

Νέα διάσταση στην διαχείριση της κρίσης αναμένεται να δώσουν και οι νέες ανακοινώσεις για τη συνεργασία της κυβέρνησης με την TOTAL για το τεμάχιο 7. Ανακοινώσεις που ενδέχεται να γίνουν "σήμερα-αύριο" όπως μου λέχθηκε.

Η μάχη των ευρωεκλογών δίνεται πια μέχρι... εσχάτων. Η μονομαχία Φούλη-Άντρου χθες στην Alpha το επιβεβαίωσε. Όπως και όσα την ακολούθησαν...

Κανένας δεν προμήνυε το ηφαίστειο που ήταν έτοιμο να εκραγεί όταν άρχιζε η συζήτηση μεταξύ των δύο αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων της Κύπρου. Παρά το ότι ήταν φανερό και από τις προηγούμενες ημέρες ότι τα πνεύματα ήσαν και οξυμένα και φουρτουνιασμένα...

Και ενώ στη συζήτηση ήρθε ξανά το θέμα της υποψηφιότητας του Κιζιλγιουρεκ με τον Φούλη να επαναλαμβάνει σαν δίσκος γραμμοφώνου τα ερωτήματα προς τον Άντρο, το θέμα που έγινε viral σε social και πηγαδάκια ήταν άλλο: το "αγαπομίσος" του ΑΚΕΛ για την ΕΕ.

Ο Φούλης επιχειρηματολόγησε με το γνωστό του ύφος ότι το ΑΚΕΛ "ποτέ δεν πίστεψε στην Ευρώπη" και υπέδειξε στον Άντρο ότι έχει ακόμα στο γραφείο του τις επιστολές που του είχε στείλει από τους "τους ειδικούς σου να με πείσουν να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη". Ο Άντρος με το δικό του γνωστό ύφος υποστήριξε πως αυτό είναι ψέμα. Ο πονηρός Πάφιος όμως επανήλθε λίγο αργότερα στο αγαπημένο του Twitter με φωτογραφία μιας επιστολής με το λογότυπο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ημερομηνίας 2 Μαΐου 2013, με την υπογραφή του Άντρου και με χειρόγραφη προσφώνηση: "Αγαπητέ Αβέρωφ..."

Στην επιστολή γίνεται κάλεσμα προς τον Φούλη για συζήτηση της μελέτης που είχε παραγγείλει το ΑΚΕΛ στους ειδικούς του. Στην επιστολή ο Φούλης υπογράμμισε το σημείο: "έχουμε ενώπιον μας την παρούσα μελέτη η οποία καταλήγει σε πρόταση συντεταγμένης εξόδου της Κύπρου από το ευρώ".

Μόλις ο Φούλης αποκάλυψε την επιστολή άρχισε και το πάρτι... Και τι δεν γράφτηκε σε Twitter και facebook... Και από τις δύο πλευρές...

Σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι χθες, συνάδελφος σχολίασε ότι "αυτή τη φορά ο Φούλης κέρδισε 1-0" και διερωτήθηκε: "πόσα άλλα έγγραφα βρίσκονται κρυμμένα σε συρτάρια κρύβοντας αλήθειες για όσα μας λένε ή δεν μας λένε οι πολιτικοί αρχηγοί;"

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Χρειάζεστε βοήθεια 2% για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγοράστε αυτοκίνητο και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς ...»
selsumat@gmail.com  |  11:53

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«προσφέρουμε βοήθεια δανείου 2% για να κάνουμε επιχειρηματικές συναλλαγές, να αγοράζουμε αυτοκίνητα και ...»
matto  |  11:52

ΠΣΕΜ: Δημοψήφισμα για ολοήμερη αποχή με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο

« 7 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΜΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...»
ΜΑΡΙΚΑ  |  11:40

Best Value για επαγγελματίες

«Βάλθηκαν να μας ……… τρελάνουν ;;; «Το μυστήριο του Αγιασμού (????) τέλεσε ο ………» Ο Αγιασμός που τελείται ...»
YIANNOULIS  |  11:07

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X