ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:21
 

#PoliticsBlog Η νέα έκθεση Γκουτέρες και η νέα... δοκιμασία του Λιλλήκα

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια διφορούμενη αναφορά του Γκουτέρες στην ανεπίσημη έκθεσή του για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζητείται ήδη έντονα στη Λευκωσία.

Πρόκειται για την αναφορά του στους φόβους των Ελληνοκυπρίων για αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

Ο διαφορετικός κ. Πίρτας που ενδέχεται να είναι ανθυποψήφιος του Γιώργου Λιλλήκα στη Συμμαχία Πολιτών

Όπως αναφέρει: «Ενώ διατηρείται η πολιτική των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο και διατηρούνται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας επί του θέματος, οι ανησυχίες για την αναγνώριση δεν θα πρέπει να συνιστούν αφ `εαυτών ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ενίσχυση της συνεργασίας. Καθώς οι πλευρές διερευνούν περαιτέρω ευκαιρίες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασία, τις παροτρύνω να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να ξεπεράσουν τα εμπόδια με σκοπό την επίτευξη ουσιαστικής προόδου και την παροχή απτών οφελών στις κοινότητές τους. Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν πλήρως αφοσιωμένα στο να τους παράσχουν διευκόλυνση και την απαραίτητη υποστήριξη».

Επιπλέον ο Γκουτέρες εκφράζει λύπη γιατί παρά τη δέσμευση που ανέλαβαν τα μέρη για την καθιέρωση μηχανισμού στρατιωτικών επαφών και δεν κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους στο θέμα αυτό, όπως και στη συνεργασία για τη δημόσια τάξη, ιδίως στην Πύλα.

-Αληθεύει ότι τρία κόμματα έχουν θέσει στο πολιτικό τους μικροσκόπιο την έκθεση και αναμένονται πολύ σύντομα αντιδράσεις; Πάντως πολιτικός του ενδιάμεσου χώρου ακούστηκε να διερωτάται: «Μα που είναι οι πραγματικότητες που ζήτησε ο Αναστασιάδης από την Σπέχαρ να συμπεριληφθούν στην έκθεση;» 

Με έναν ανθυποψήφιο που δεν μπορούσε ποτέ να προβλέψει, ούτε στους χειρότερους πολιτικούς του εφιάλτες, ίσως βρεθεί ο Γιώργος Λιλλήκας στις εκλογές για την προεδρία της Συμμαχίας Πολιτών στις 25 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τον Μάριο Πίρτα, ένα μέλος της Συμμαχίας ο οποίος έγινε γνωστός μόνο από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του μέσω του Facebook. Εάν ο Πίρτας επιμένει μέχρι τέλους και υποβάλει τελικά την υποψηφιότητα που εξήγγειλε μέσω Facebook (έχει περιθώριο μέχρι σήμερα στο μεσημέρι για να την καταθέσει επίσημα) ο Γιώργος Λιλλήκας δεν θα επανεκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου αλλά θα υποστεί την βάσανο των εκλογών και μάλιστα με έναν υποψήφιο που «αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του»... 

Ψάχνοντας λίγο το προφίλ του άγνωστου σε μένα και σε αρκετούς από τα μέλη και στελέχη της Συμμαχίας, ανακάλυψα πως οι αναρτήσεις του ξεπερνούν κατά πολύ το όριο της γραφικότητας.

Η εξαγγελία της υποψηφιότητας δεν ήταν το πρώτο παράδοξο από μέρους του. Υπήρξαν και άλλα που δύσκολα θα κολλούσαν στο προφίλ ενός υποψήφιου αρχηγού κόμματος. Όπως ας πούμε η ανάρτηση που κοινοποίησε πρόσφατα:

«Αν όλα τα προβλήματα λυνόντουσαν με σεξ, μια παρτούζα θα μας σώσει!!»

ή το άλλο:

«-Μάνα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουμε αστέρι ή να ανέβω;
- Μπες στη φάντη δεν έχουμε γαϊδούρι»

ή και αυτό:

«-Πάτερ έχω αμαρτήσει… δεν φοράω τίποτα κάτω από τη φούστα, τι να κάνω;
- Κατακόρυφο...» 

Και για να μην αντιγράψω ολόκληρη τη συλλογή του Πίρτα σας μεταφέρω και ένα τελευταίο  στο οποίο μπορεί κανείς να διακρίνει την πολιτική σκέψη του ανδρός:

«Ο άλλος καρδιολόγος στόλισε το δέντρο του με καρδούλες. Πεθαίνω να δω το δέντρο του γυναικολόγου!».

Στην ανάρτησή του με την οποία έκανε γνωστή την πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα ο κ. Πίρτας αναφέρει πως η απόφαση λήφθηκε «μετά από ώριμο προβληματισμό και έντονη σκέψη». Και προσθέτει: «Το κίνημα πρέπει να συγκροτηθεί και να βρίσκεται στη Νέα Βουλή του 2021… Μαζί θα οδηγήσουμε το κίνημα εκεί που πραγματικά Του αξίζει.»...

Όπως ακούω από πηγή μου στη Συμμαχία «κάποιοι γελάνε με τις εξελίξεις και κάποιοι κλαίνε. Κάποιοι και τα δύο ταυτόχρονα».

Θα μου πείτε σε όλα τα κόμματα υπάρχουν γραφικοί, αθυρόστομοι και… extraordinary. Σύμφωνοι. Λίγα κόμματα όμως έχουν τόση δημοκρατία που να τους επιτρέπουν να χρίζονται ανθυποψήφιοι του προέδρου τους με τόση ευκολία. 

---------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Το Λονδίνο απειλεί με απόσυρση από τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

«Προφανώς, η "μεγαλομανία" είναι έμφυτη σε Ηγέτες με Τούρκικη καταγωγή!!»
YIANNOULIS  |  10:55

Καρναβάλι Πάτρας: Φυλάκιση έως 2 έτη για όσους δεν πειθαρχήσουν στην ματαίωση

«Κοντός ψαλμός ..... Αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά, για παραβάτες Κρατικών οδηγιών!!!!»
YIANNOULIS  |  10:43

Κυρ. Μητσοτάκης: Να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία οι νησιώτες

«Δυστυχως, οσο και αν ακουγεται ρατσιστικο, σε πολυ λιγο θα αρχισουν και φονικες επιθεσεις εναντιων ολων ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  05:15

Περδίκης: Η Επιτροπή Ελέγχου δεν κατέληξε να ζητήσει τη λίστα Γιωρκάτζη

«Είστε Ένα Μάτσο Καρναβάλια Υποκριτές »
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ  |  22:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X