ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η παραίτηση Αρέστη, το σφυροκόπημα και οι αντοχές

= ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Και τώρα που πέρασε η τρικυμία στο ΡΙΚ, έστω προσωρινά, και όλοι επέστρεψαν στο αγαπημένο θέμα του Συνεργατισμού, των ευθυνών και των παραιτήσεων, ποιος... αντέχει;

Η εβδομάδα μετά το τριήμερο μπήκε δυναμικά με τις δύο παραιτήσεις Αρέστη από επιτροπές να γίνονται κύριο θέμα και την κυβέρνηση να αποφεύγει ουσιαστικά να τοποθετηθεί.


Για την ιστορία ο Γεώργιος Αρέστη παραιτήθηκε από πρόεδρος της "Επιτροπής Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων" (από δημόσιες προσφορές) και από πρόεδρος της "Πειθαρχικής Επιτροπής της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος". Στις επιτροπές είχε διοριστεί μετά επαίνων από την κυβέρνηση για τις ικανότητες και την εμπειρία του.
Ο ίδιος επέλεξε να βγει σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια και να ξεκαθαρίσει ότι η παραίτησή του έγινε για λόγους αξιοπρέπειας μετά τις δηλώσεις Αναστασιάδη και Χάρη για το πόρισμα για τον Συνεργατισμό και τα μέλη της επιτροπής που το συνέταξε. Προηγουμένως ο εκπρόσωπος Πρόδρομος άφησε να εννοηθεί πως οι λόγοι της παραίτησης Αρέστη ήταν άλλοι. Είπε μάλιστα το άκρως... κατατοπιστικό: "ο κ. Αρέστη παραιτείται, θα πρέπει να αντικατασταθεί"...

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η δήλωση του Πρόδρομου ήταν που οδήγησαν τον Αρέστη στα... μικρόφωνα. Για να το ξεκαθαρίσει πως η παραίτησή του ήταν επειδή ενοχλήθηκε σφόδρα από τα σχόλια Αναστασιάδη. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις "οι αναφορές του Προέδρου ήταν ατυχείς και περιφρονητικές για έναν άνθρωπο που ο ίδιος επέλεξε", είπε. Και συνέχισε τα... χαστούκια: "Ο κύριος λόγος (της παραίτησης) είναι ότι ήθελα να δείξω την απαρέσκειά μου. Δεν μπορεί ένα Υπουργικό που με τίμησε, λόγω της έκθεσης, επειδή δεν τους άρεσε, να μιλούν με αυτό τον απαξιωτικό τρόπο στο πρόσωπό μου".
Και τα όργανα άρχισαν ξανά. Με την αντιπολίτευση να παίρνει την σκυτάλη από τον Νικόλα μέχρι τον Λουκαΐδη να μιλούν για κόλαφο και να επαναφέρουν την περιφρόνηση του πορίσματος και βεβαίως την αξίωση για παραίτηση του Χάρη, τώρα και όχι στο τέλος του έτους όπως ο ίδιος... εξήγγειλε.


Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω συγκρίνοντας τον Healthy με τον Χριστόφια, και τον Συνεργατισμό με την Λαϊκή και ότι και οι δύο κράτησαν "στον αναπνευστήρα μία τράπεζα μέχρι να περάσουν οι εκλογές".

Σε... ζωηρό πηγαδάκι χθες στη Λευκωσία, σε παρέα νεαρών πολιτικών και δημοσιογράφων ακούστηκαν ερωτήματα του τύπου: "Για να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί τώρα ο Φούλης για να χειριστεί τις εξελίξεις;" και "τελικά άλλο οι άριστοι και άλλο ο Αρέστης;".
Ένας δημοσιογράφος διερωτήθηκε: "Θα μπορέσει ο Χάρης να αντέξει μέχρι τέλος του έτους μετά από τόσο πόλεμο και τέτοια φθορά;"
Για να έρθει καπάκι μια άλλη ερώτηση συναδέλφου του: "Κι αν αντέξει ο Χάρης θα αντέξει ο Αναστασιάδης;"


----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις στις διαδηλώσεις υπέρ Ναβάλνι

«Πούτιν και Ερντογάν, ίδιο πιτσίμι! »
ΑΚΑ  |  12:28

«Είχαμε σχέση, δεν ήταν βιασμός»

«Ένας γάδαρος βιαστής μίλησε. Κανονίστε τον!!!»
ΑΚΑ  |  12:27

Σε ελεύθερη πτώση το bitcoin το τελευταίο 15νθήμερο

«Φίλος, γνώστης των οικονομικών είπε προ 3 ετών ότι οι `ανακαλύψαντες` το bitcoin θα βρεθούν πίσω από ...»
ΑΚΑ  |  12:25

Πρ. Βουλής στην «Κ»: Μονόδρομος η δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη

«Πρόεδρε της Βουλής, άμα το δούμε εν να τα πιστέψουμε! Το γεγονός ότι ανήκεις στο ΑΚΕΛ μας κάνει να ...»
ΑΚΑ  |  12:20

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση