ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η συμβουλή του Κοτζιά και το... στροβίλισμα Αναστασιάδη - Ακιντζί

= ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Φόβους ότι το ραντεβού Healthy – Ακιντζί ενδέχεται να... στροβιλιστεί διατυπώνει πηγή μου που γνωρίζει πολλά. Όπως μου έλεγε η κρίση στα Στροβίλια παρά το γεγονός ότι αρχικά φάνηκε χαμηλής έντασης δεν αποκλείεται να γιγαντωθεί. «Η τουρκική επιθετικότητα καλά κρατεί και δεν αποκλείονται και εκπλήξεις» μου ανέφερε. Συμπλήρωσε πως μια πολιτική ανάγνωση της κατάστασης λέει ότι «μια κρίση ενδεχομένως να συμφέρει αυτή την περίοδο την Τουρκία γι’ αυτό και θα πρέπει να έχουμε μάτια και αφτιά δεκατέσσερα».

Τεράστιο άγχος έχει κυριεύσει κάποια κόμματα από το ενδεχόμενο την έκτη έδρα στην Ευρωβουλή να καταλάβει το ΕΛΑΜ. Σε κάποιο κόμμα η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη λόγω και μιας έρευνας που δείχνει πολύ χαμηλή συσπείρωση. Κομματικό στέλεχος λέει και ξαναλέει πως «αν δεν γίνει σωστή και έγκαιρη δουλειά η απώλεια ψήφων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη». Και ενώ ο προεκλογικός έχει αρχίσει προ πολλού σε όλα τα κόμματα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούν να κρυφτούν οι αντιπαραθέσεις. Ούτε και αυτές που γίνονται με το... γάντι και είναι εμφύλιες.

Οι ευρωβουλευτές που επαναδιεκδικούν έχουν και αυτοί τον δικό τους τεράστιο αγώνα, να πείσουν ποιος είναι καλύτερος από τον άλλον. Τις τελευταίες μέρες μάθαμε για το έργο τους όσα δεν μάθαμε σε χρόνια... Προκλητικές και απαράδεκτες χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τις οποίες τοποθετούσε την Κύπρο ως «στρατηγικό στόχο και εθνική υπόθεση» της Τουρκίας. Μάλλον κάτι θα άλλαξε στη στάση του Τούρκου ΥΠΕΞ για να δέχεται την ΑΚΕΛική επίθεση. Προ μηνών αυτό δεν ίσχυε, ο Τσαβούσογλου δεν ήταν ούτε προκλητικός ούτε απαράδεκτος για το ΑΚΕΛ. Ήταν σχεδόν φίλος και συνδαιτυμόνας για τον Άντρο και τον Τσελεπή που τους φιλοξένησε και τους έκανε το τραπέζι στο ίδιο του το σπίτι.

Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε πως η ηγεσία του κόμματος «έψαχνε μια ευκαιρία να τοποθετηθεί πατριωτικά». Όπως μου είπε σχεδόν με αφέλεια: «εκλογές έρχονται, όλοι το κάνουν». Πολλές επαφές είχε κατά την εδώ παραμονή του ο Νίκος Κοτζιάς. Άκουσε πολλά και είπε άλλα τόσα. Και έδωσε και συμβουλές ως καλός καθηγητής. Στο ραντεβού του με τον Healthy άκουσα ότι είπαν «πολλά και στα ίσια».

Ο κύριος Πάμπος από τον Λόφο μου το μετέφερε: «Οι δύο Νίκαροι γέλασαν πολύ, είπαν και τα ανέκδοτά τους και θυμήθηκαν και στιγμιότυπα που έζησαν κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό». Μιλώντας με γνωστό Λευκωσιάτη πολιτικό μου είπε πως την πιο σημαντική συμβουλή του ο Κοτζιάς την έδωσε μέσα από μια συνέντευξή του. Απευθύνθηκε στους Ελληνοκύπριους και ειδικότερα στον Healthy και του είπε περίπου: Να προσέχεις τους εκπροσώπους του ΟΗΕ όπως εγώ πρόσεχα τον Αϊντε. Υπέδειξε, μάλιστα, πως η δική του εμπειρία με τον Αϊντε δεν του επιτρέπει να έχει εμπιστοσύνη, μιας και στο Κραν Μοντάνα ο Νορβηγός ακολουθούσε δική του γραμμή και όχι αυτήν του γενικού γραμματέα.

Ό,τι δηλαδή υποστηρίζει και ο Healthy. Προς το παρόν όμως η Λουτ φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά, αφού έχει, όπως μαθαίνω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, εντοπίσει το χαμένο ηχητικό... έγγραφο που λέει και ο Δίπλαρος. Ναι, η Λουτ βρήκε όσα έψαχνε ο Healthy ηχογραφημένα. Το πρόβλημα, όπως ακούω, είναι ποιος θα κάνει την απομαγνητοφώνηση... Πολύ καλά τα πήγε ο Νίκος Χριστοδουλίδης στη Μόσχα. Εξασφάλισε καραμπινάτη δήλωση από τον Λαβρόφ και όλα μέλι-γάλα. Ούτε δημόσια αντιπαράθεση για τη συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου, ούτε παράπονα, μόνο θετικά λόγια και για τον Healthy και για την OΥΝΦΙΚΥΠ. Ζιβανία τον πότισε

ΚΟΥΪΖ: Ποιος κομματάρχης φέρεται να διερωτήθηκε δημόσια, σε στενό όμως κύκλο, εάν μετά τις Ευρωεκλογές θα συνεχίσει να υπάρχει το κόμμα του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X