ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η τάτσα του Χάρη, ο πάτος του Healthy και ο μουτρωμένος Άντρος

= ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια τάτσα προστέθηκε την Παρασκευή στο όνομα του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Η Βουλή με 32 ψήφους υπέρ ψήφισε την... παραίτησή του. Το ψήφισμα, που ο Χάρης είχε την ατυχία να εγκριθεί σε περίοδο άγριου προεκλογικού δεν αναφέρεται μόνο σε παραίτηση του υπουργού, αλλά και στην παύση του από τον Healthy, εάν ο Χάρης αρνηθεί να το πράξει... Δεν υπάρχουν πολλοί υπουργοί που να έχουν ανάλογα φιρμάνια και ανάλογες πολιτικές τάτσες στο όνομά τους. Η στάση του Healthy «ας λένε ό,τι θέλουν, εγώ αποφασίζω για τους υπουργούς» επιβεβαίωσε μεν τη στήριξη που σθεναρά παρέχει στον ΥΠΟΙΚ του, αλλά και την αντιπαράθεση που συνεχίζει ακάθεκτη. 

Η ιδιόμορφη συστράτευση των τεσσάρων της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και άλλων βουλευτών κατά του Χάρη και της κυβέρνησης προκάλεσε και την έκρηξη οργής του Φούλη. Και ούτε λίγο, ούτε πολύ ζήτησε αυτοδιάλυση της Βουλής και ταυτόχρονη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών και ευρωεκλογών ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μπορεί ο Φούλης να έχει ένα ταλέντο στην άμυνα και στην αντεπίθεση, ακόμα και ευρισκόμενος με το... πιστόλι στον κρόταφο. Ωστόσο, τα επιχειρήματά του κάποιοι τα χαρακτήρισαν ανέκδοτα, ενώ άλλοι ευχήθηκαν να μη βρεθούν ποτέ στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ένα από τα «μαγικά» που έκανε σε άλλες εποχές να πετύχουν. Ούτε καν την παραμικρή προσέγγιση με τον παλιόφιλό του πρίγκιπα Νικόλαο... Αντιθέτως, ο τελευταίος όχι μόνο επιμένει σε παραίτηση του Χάρη, αλλά προχώρησε και... πολλά βήματα παραπέρα, διερωτώμενος «γιατί να μη ζητήσουμε και την παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του οποίου ευθύνεται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού;». Μια δήλωση σχεδόν πανομοιότυπη με τη δήλωση που ο ίδιος ο πρίγκιπας Νικόλαος έκανε και στις 4 Νοεμβρίου 2011 από το ίδιο βήμα της Βουλής. Τότε ζητούσε την παραίτηση ενός άλλου προέδρου, του Χριστόφια «ως τον φέροντα την κύρια ευθύνη για την έκρηξη στο Μαρί».
Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Η κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο δεν μπορούσε να γίνει χειρότερη μετά την κατά μέτωπο σύγκρουση Healthy και Άντρου. Αποκορύφωμα της σύγκρουσης η δήλωση του Άντρου ότι ο πρόεδρος «έπιασε πάτο και αδυνατεί να συνειδητοποιήσει το πολιτικό ρόλο που διαδραματίζει το ΑΚΕΛ». Μια δήλωση που προκάλεσε νεύρα στον Healthy, ο οποίος ανταπάντησε συντηρώντας τον πόλεμο.

Μήπως θα πρέπει ο... πατωμένος Healthy, εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση, να λάβει κάποιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για εκτόνωση του κλίματος; Μήπως δική του είναι κυρίως η ευθύνη ως εκ της θέσεώς του να δράσει ως καταλύτης για εθνική συμφιλίωση;

Το βράδυ της Παρασκευής η εικόνα του μουτρωμένου Άντρου και του Healthy στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Κασουλίδη να μην τολμούν όχι μόνο μια καλησπέρα, αλλά ούτε και βλέμμα να ανταλλάξουν προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους παριστάμενους. Μέχρι τις ευρωεκλογές έχουμε αρκετό χρόνο και τα πείσματα, οι αλληλοκατηγορίες και η πόλωση μόνο ζημιά προκαλούν. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί το γνωρίζουν αυτό, ιδιαίτερα όταν οι εξελίξεις στο Κυπριακό με τις τουρκικές προκλήσεις διευρύνουν το αδιέξοδο. Αν ο Healthy με τον Άντρο, τον Νικόλα και τον Φούλη και όλη την άλλη παρέα δεν μπορούν να συνεννοηθούν για τα βασικά, θα μπορέσουν άραγε να το πετύχουν με τους Τουρκοκύπριους;

Στα όρια νευρικής κρίσης βρίσκονται δύο πολιτικοί αρχηγοί μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων που έφθασαν στα χέρια τους. Ο ένας μάλιστα δεν πίστευε με τίποτα τους αριθμούς που έβλεπε και φέρεται να αντέδρασε πολύ έντονα και κάπως προσβλητικά για συνεργάτες του... Πάντως, η προαγγελία νέας δημοσκόπησης από μόνη της δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα των ποσοστών.

ΚΟΥΪΖ: Ποια υποψήφια ευρωβουλευτής δέχεται πυρά και από το εσωτερικό του κόμματός της για δηλώσεις που έκανε πρόσφατα; Αληθεύει πως έλαβε και «φιλική παρατήρηση» από τον πρόεδρο του κόμματος να είναι «πιο προσεκτική, διαλλακτική και ήπια»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση