ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Τroika Laundromat, η Λουτ και το Εθνικό Συμβούλιο

= ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ενώ η Λουτ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τη Λευκωσία και τη... διάθεσή της για τις συναντήσεις με τον Healthy και τον Μουσταφά, κάποιοι φαίνεται πως κινούνται σε άλλα μήκη κύματος και με άλλες διαθέσεις.

Η προτεραιότητα των προτεραιοτήτων, το Κυπριακό δηλαδή, για κάποιους μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η πρώτη συζήτηση μεταξύ κάποιων κομμάτων, αν και πρόωρη και άτοπη επί του παρόντος, είναι οι συνεργασίες και η αναρρίχηση στην εξουσία. Άτομο που γνωρίζει πολλά υποστηρίζει πως δεν είναι σενάρια τα όσα λέγονται για προσπάθεια προσέγγισης του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ. Όπως λέει, η επιτυχημένη συνεργασία τους στο δήμο Αμμοχώστου προκαλεί ήδη "αλυσιδωτές εξελίξεις" ενώ καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για εμπέδωση κλίματος αποδοχής μεταξύ των δύο πλευρών.

Χαριτολογώντας μάλιστα αναφέρθηκε και σε στην ανάγκη εισαγωγής κάποιων ΜΟΕ μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ "για να έρθουν πιο κοντά και να σπάσει ο πάγος". "Για να καταλάβετε η βάση του ΑΚΕΛ δεν έχει κανένα πρόβλημα να συναντιέται και να συζητά για το Κυπριακό με Τουρκοκύπριους αλλά υπάρχουν εμπόδια για να το κάνει αυτό με τους ΔΗΚΟϊκούς. Μπορεί η επικοινωνία τους με τους Τουρκοκύπριους να γίνεται απρόσκοπτα και να μην χρειάζονται ΜΟΕ, για την επαναπροσέγγιση με το ΔΗΚΟ μάλλον θα τα χρειαστούν".

Η υπόθεση Τroika Laundromat που δημοσίευσε το OCCRP, αποτελεί ήδη βαρίδι για τον Healthy

Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως τα προβλήματα είναι ήδη εμφανή στον δήμο Αμμοχώστου και τα προβλήματα που προέκυψαν για την αντιδημαρχία. "Λογικά θα έπρεπε η αντιδημαρχία να περάσει στο ΔΗΚΟ αλλά οι ΑΚΕΛικοί δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούν και φαίνονται αποφασισμένοι να παρακούσουν αυτή τη φορά τις επιταγές της Εζεκία Παπαϊωάννου. Δεν θέλουν με τίποτα την αναρρίχηση του ενός και μοναδικού δημοτικού συμβούλου του ΔΗΚΟ στην αντιδημαρχία του κατεχόμενου δήμου και παρουσιάζονται έτοιμοι να δώσουν μάχη για να το αποτρέψουν" μου ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι Άντρος και Νικόλας "θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που διέγνωσαν κατά τις συναντήσεις που είχαν και ίσως δεν είναι τυχαίο που άρχισαν από τόσο νωρίς τις επαφές και την επαναπροσέγγιση για πιθανή συνεργασία στις βουλευτικές και τις προεδρικές".

Πάντως και στα δύο κόμματα δεν γίνεται ακόμα σαφέστατη αναφορά σε "προοπτική συνεργασίας" αλλά σε "διερευνητικές επαφές", αφού οι αντιδράσεις προς το παρόν "είναι και πολλές και έντονες".

Πολύ πιο σοβαρή απ' όσο αρχικά φάνηκε ίσως να είναι η υπόθεση Τroika Laundromat που δημοσίευσε το OCCRP με αναφορές στο δικηγορικό που φέρει το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη. Κι αυτό για δύο λόγους: Πρώτον η διάθεση της αντιπολίτευσης να δώσει "ανελέητη" συνέχεια και δεύτερον οι φήμες πως "αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις με άλλα ονόματα". Αν και ο δεύτερος λόγος παραμένει προς το παρόν σε επίπεδο φημών, ο πρώτος αποτελεί πραγματικότητα. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν...

Η υπόθεση, πάντως αποτελεί ήδη βαρίδι για τον Healthy και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του ΔΗΣΥ για βοήθεια, σε πολιτικά, οικονομικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης.

Σύμφωνα με πολιτικό που ανεβαίνει συχνά στον Λόφο, ο Healthy θα το βρει μπροστά του και την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τις επαφές που θα έχει με την Λουτ το Σαββατοκυρίακο και ίσως τη Δευτέρα.

Αληθεύει η πληροφορία ότι μετά το ΑΚΕΛ κι άλλα δύο κόμματα ετοιμάζονται να ζητήσουν έντονα εξηγήσεις από τον Healthy για την υπόθεση Τroika Laundromat;

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση