ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:42
 

#PoliticsBlog Ο ανασχηματισμός του Αναστασιάδη αλλά και του Αβέρωφ...

= ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ευχαριστημένος φεύγει από την Αθήνα ο Healthy και η αντιπροσωπεία του. Οι συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πήγαν τόσο καλά όσο αναμενόταν. Ίσως και καλύτερα. Αποφασίστηκαν μάλιστα πρακτικά μέτρα αντίδρασης κατά της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ο Μητσοτάκης πάει με συγκεκριμένη ατζέντα στην συνάντηση με τον Ερντογάν στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή μου από την Αθήνα μου έλεγε χθες ότι για κάποια ανοικτά θέματα θα υπάρχει "συνεχής και έντονος συντονισμός" μέσω των υπουργείων Εξωτερικών. "Γι' αυτό και έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Ελλαδικού ΥΠΕΞ στην Κύπρο".

Η νέα χρονιά θα μας βρει με νέα κυβέρνηση Αναστασιάδη, νέους υπουργούς, νέους υφυπουργούς αλλά και νέους βουλευτές του ΔΗΣΥ.

Άναψε για τα καλά η συζήτηση στον ΔΗΣΥ για τις ανακατατάξεις που αναμένονται τόσο στο κομματικό σκηνικό όσο και στον Λόφο. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει όπως πληροφορούμαι γύρω στα τέλη Νοεμβρίου. Όπως μου ανέφερε πηγή μου: "Η νέα χρονιά θα μας βρει με νέα κυβέρνηση Αναστασιάδη, νέους υπουργούς, υφυπουργούς αλλά και νέους βουλευτές του ΔΗΣΥ αφού κάποιοι από τους υφιστάμενους πρόκειται να υπουργοποιηθούν".

Στην ερώτησή μου εάν όντως "παίζουν" τα ονόματα του Τορναρίτη και του Νουρή για υπουργοποίηση η απάντηση ήταν θετική. "Παίζουν και αυτά, παίζουν και άλλα" μου είπε, σημειώνοντας πως "ο Τορναρίτης έχει όντως μια δυναμική για το υπουργείο Παιδείας για πολλούς λόγους: Και λόγω καταγωγής και ιδιαίτερης οικογενειακής σχέσης με τα θέματα παιδείας, και λόγω της επιτυχημένης θητείας του στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας αλλά και της πολύχρονης ενασχόλησης με θέματα παιδείας ως αρμόδιος στον ΔΗΣΥ αλλά και λόγω του χαρακτήρα του".

"Λόγω του χαρακτήρα του;" ρώτησα για να λάβω την απάντηση: "Κάποιοι ίσως θεωρούν πως υπερβάλλει όταν υποστηρίζει τις θέσεις του, άλλο όμως να είσαι έντονος και παθιασμένος και άλλο άτεγκτος και άτσαλος. Ο Νίκος έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να λειτουργήσει ως συναινετικό στοιχείο μεταξύ εκπαιδευτικών και κυβέρνησης. Το έπραξε στο παρελθόν με επιτυχία και θα μπορούσε να το πράξει και από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Μη σας πω ότι είναι ο μόνος που λόγω προϊστορίας έχει προοπτική να πετύχει με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

Στην ερώτησή μου εάν θα τύχει της "έγκρισης" του Αρχιεπισκόπου, η απάντηση ήταν επίσης θετική. "Με την Εκκλησία τα πάει μια χαρά και πιστεύω ότι μπορεί να τα βρει με οποιονδήποτε, αυτό ειδικά το χαρακτηριστικό του αναγνωρίζει και εκτιμά και ο Αναστασιάδης", ήταν η απάντηση.

Σε περίπτωση πάντως υπουργοποίησης στελεχών του ΔΗΣΥ θα χηρεύσουν θέσεις, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στο ίδιο το κόμμα. Ενδεχομένως να επηρεάζονται τρεις έως τέσσερις θέσεις: Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου (Τορναρίτης), Αντιπροέδρων (Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Νουρής) ενώ κάποιοι επιμένουν ότι αλλαγές αναμένονται και για τη θέση του αντιπροέδρου (Λευτέρης Χριστοφόρου).

Επίτροπος Υγείας είναι και επίσημα η Στέλλα Κυριακίδου, όπως πρώτα και έγκαιρα σας έγραψε η "Κ". Η Ούρσουλα έδωσε τελικά την καλύτερη απάντηση σε κάποιους που χαρακτήρισαν την Στέλλα "άπειρη" και χωρίς "ικανότητες", για δικούς τους βέβαια λόγους. Εκείνο που μένει τώρα είναι να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και η ίδια η Στέλλα. Με τη δράση της.

Κάποιο στέλεχος του ΔΗΚΟ είναι πολύ, μα πάρα πολύ, ένθερμος υποστηρικτής μιας συνεργασίας μεταξύ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και κάνει τα πάντα για να επιτευχθεί;
Όπως μου έλεγε πρόσφατα η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, το εν λόγω στέλεχος σχεδόν καθημερινά ανοίγει συζητήσεις για το θέμα προσπαθώντας να πείσει όλους ότι "αυτή η συνεργασία θα είναι σωτήρια για το κόμμα και θα μας δώσει ξανά την εξουσία".
Η ιστορία της "συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ" προκάλεσε και τα πρώτα ανέκδοτα στο πριγκιπάτο. Ένα στέλεχος διερωτήθηκε πρόσφατα μεγαλόφωνα: "Δηλαδή θα δούμε και τον Νικόλα να φωτογραφίζεται αγκαλιά με την Χαραλαμπίδου;"

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει πως τρεις υπουργοί του Αναστασιάδη βρίσκονται υπό... προθεσμία αφού θεωρείται σίγουρο ότι θα εγκαταλείψουν τα υπουργεία τους στον επερχόμενο ανασχηματισμό; Γι' αυτό και βάζουν τα δυνατά τους να πετύχουν στόχους και να αφήσουν έργο πίσω τους, όσο προλάβουν δηλαδή...

ΣΧΟΛΙΑ

O Νουρής υπουργός? που έκανε γαργάρα τις παρανομίες του 5όροφου ξενοδοχείου στην Πόλη Χρυσοχούς και που "δουλεύει" για να δοθούν οι χαλαρώσεις στο παράνομο κτίσμα? Δεν πάτε καλά στην Πινδάρου και στον Λόφο...

Ένας Πολίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Απαντούν οι εκπαιδευτικοί στην έκκληση Χαμπιαούρη για διάλογο

«Ως εκπαιδευτικές οργανώσεις είστε απαράδεκτοι. Δεν σέβεστε ούτε την εργοδότησή σας, ούτε τους μαθητές, ...»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  18:46

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X