ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο απόηχος της επίσκεψης και η τουφεκιά του Κυριάκου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λευκωσία άφησε μια θετική αύρα, σύμφωνα με τα σχόλια και τις αντιδράσεις που έφθασαν κοντά μου τόσο από τον Λόφο όσο και από τα περισσότερα κόμματα. Ο νέος Πρωθυπουργός χαρακτηρίστηκε από κομματάρχες που τον συνάντησαν ως "ήρεμος, μετρημένος, πρακτικός και καταδεκτικός". "Και καθόλου γκαντέμης" σχολίασε και κάποιο κομματικό στέλεχος.

Πάντως ο Κυριάκος δεν παρέλειψε να ρίξει και την... τουφεκιά του πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην ημικατεχόμενη Κύπρο. Με μία σημαντική προειδοποίηση στο τέλος. "Το δικό μας μήνυμα είναι σταθερό, καθαρό και ειλικρινές προς όσους αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου: καμία παραβατική συμπεριφορά δεν θα μείνει αναπάντητη. Επιδιώκουμε πάντοτε την ειρήνη και τη συμφιλίωση. Προστατεύουμε όμως και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Και - θα το τονίσω αυτό - δεν είμαστε μόνοι μας".

-Λέτε να έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση Σιζό για επαναφορά και ενίσχυση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος;

Η υποψηφιότητα Τράγκολα εξελίχθηκε τελικά, όπως είχα προβλέψει: μία μικρογραφία της υποψηφιότητας του Μάικ Σπανού. Προβλήθηκε, προωθήθηκε και... υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ αλλά κάηκε μετά από την πρώτη κιόλας δήλωση του υποψηφίου. Κάπως έτσι έγινε και με τον Μάικ Σπανό, εάν θυμάστε, όταν ο ίδιος βγήκε και μίλησε στο Sigma, λίγο μετά την έγκρισή της υποψηφιότητάς του από το ΑΚΕΛ, κατά της κομματοκρατίας και υπέρ της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής.

Ομοίως και ο Μάρκος Τράγκολας μίλησε για το ενδιαφέρον του να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος και εάν τα κόμματα επιθυμούν να αγκαλιάσουν την υποψηφιότητά του να... κοπιάσουν. Ήταν όμως ήδη αργά. Το ΑΚΕΛ με την πρωτοβουλία του να ρίξει το όνομα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον ΔΗΣΥ και να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους, κατάφερε τελικά να την κάψει. Ο ίδιος ο Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος σήμερα αποχωρεί επίσημα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με ανάρτησή του στο Facebook απέσυρε, σχεδόν αηδιασμένος, την υποψηφιότητά του. Μίλησε μάλιστα και για προσπάθειες κάποιων κύκλων "να αλλοιώσουν την προσωπικότητά μου, την εικόνα που έχω στην κοινωνία των πολιτών και ειδικότερα το ήθος και την αξιοπρέπεια μου". Και σημείωσε με νόημα: "Δεν επέτρεψα ποτέ σε κανένα την αμαύρωση ή τον πολιτικό χρωματισμό του ονόματός μου κατά τη διάρκεια της 40χρονης πορείας μου στην Πυροσβεστική μέσω της οποίας με αυταπάρνηση υπηρέτησα την πατρίδα μου και τον πολίτη".

Εν ολίγοις ευτυχώς για τον άνθρωπο που έμεινε μακριά από την πολιτική και τους πολιτικούς.

- Αληθεύει πως στο ΑΚΕΛ άρχισαν τα όργανα και οι επικρίσεις για "ερασιτεχνικούς χειρισμούς" στον Δήμο Αμμοχώστου και ακούγεται όλο και πιο δυνατά το "παθαίνουμε, παθαίνουμε αλλά δεν μαθαίνουμε";

Ο μητροπολιτικός... οχετός που καταγγέλθηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα, από την κυβέρνηση, από την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πολλές οργανώσεις, θα έπρεπε, όπως σχολίαζαν χθες δημοσιογράφοι να είχε απασχολήσει και την Νομική Υπηρεσία. Κάποιοι ανέμεναν έστω και μία δήλωση κατά των ρατσιστικών μηνυμάτων του Μητροπολίτη Μόρφου και της ρητορικής μίσους. Κάποιοι όμως ήσαν σίγουροι πως δεν επρόκειτο να ακουστεί τίποτα τέτοιο από τη Νομική Υπηρεσία.

-Αληθεύει πως κομματάρχης ενώ δηλώνει λάβρος κατά των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου έδωσε οδηγίες για προσεκτικό χειρισμό της υπόθεσης "γιατί υπάρχουν αρκετοί πιστοί που είναι και ψηφοφόροι μας";
Πάντως, χθες, σύμφωνα με πληροφορίες μου, στην Ιερά Σύνοδο το κλίμα ήταν κάτι περισσότερο από βαρύ για τον Μόρφου. Ουδείς αδελφός βρέθηκε, όπως μου λέχθηκε, να του πει μια καλή κουβέντα και να τον υποστηρίξει.
Και αυτό είναι βεβαίως καλό...

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι Χριστοδουλίδης και Δένδιας έχουν αναπτύξει "πολύ καλή χημεία"; Όπως υποστηρίζει υψηλόβαθμος διπλωμάτης στο ελλαδικό ΥΠΕΞ;

Από το κυπριακό ΥΠΕΞ ακούω πως ο Χριστοδουλίδης αναμένει πολλά από τη συνάντηση που θα έχει σήμερα Τετάρτη στη Λευκωσία με τον Αιγύπτιο ομόλογo του...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση