ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

#PoliticsBlog Ο νέος πόλεμος Άντρου - Αβέρωφ και οι αντοχές του Νουρή 

= ΤΡΙΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Νέα πολιτική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι αλληλοκατηγορίες για προσβολές και παραπλάνηση του κοινού είναι καθημερινές και έντονες από την ημέρα εκλογής του νέου δημάρχου Αγίας Νάπας.

Και ενώ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ τσακώνονται η ΕΔΕΚ διοργανώνει ημερίδες ενώ το ΔΗΚΟ απλώς... αγνοείται.

Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει ότι θα έπρεπε η μεταρρύθμιση να περάσει μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα κάτι που βρίσκει αντίθετο τον ΔΗΣΥ που θεωρεί ότι η θέση αυτή υπονομεύει την μεταρρύθμιση. Ο Φούλης επικρίνοντας τη θέση του Άντρου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αγία Νάπα για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων πριν από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε πως με την δήλωσή του αυτή «ουσιαστικά πήγε να τορπιλίσει την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα κέρδιζε το ΑΚΕΛ τον Δήμο Αγίας Νάπας». Και πρόσθεσε: «Ένα θα πω. Δεν υπάρχει κανένα χωριό και κανένας Δήμος αν θα γίνει τοπικό δημοψήφισμα, που θα ψηφίσει υπέρ της μεταρρύθμισης. Άρα αν θέλουμε ουσιαστικά αυτός ο τόπος να πάει μπροστά και να κάνουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να είμαστε έτοιμοι ως πολιτικά κόμματα και ως πολιτικοί, ναι να έχουμε και κάποιο προσωρινό προσωπικό ή κομματικό κόστος για το καλό της κοινωνίας».

Ο Άντρος ανταπάντησε θιγμένος και ειρωνευόμενος τον Φούλη: «Η δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστική, αν δεν αφορούσε ένα τόσο σοβαρό θέμα και αν δεν δυσφήμιζε το ΑΚΕΛ και τον Γενικό του Γραμματέα, ρίχνοντας το επίπεδο της πολιτικής ζωής σε θλιβερό επίπεδο». Υποστήριξε δε ότι ο Αβέρωφ ψεύδεται αφού το ΑΚΕΛ από την έναρξη των συζητήσεων για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων για τα θέματα των συνενώσεων.   

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ με τον εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου και την Ελένη Μαύρου του ΑΚΕΛ να έχουν έντονη λογομαχία επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα ίδια επιχειρήματα.

Το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον υπήρξε τελικά έστω και ελάχιστη σύγκλιση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης την οποία η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα τα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν οδηγηθεί στη Βουλή…

Θα έχουμε δηλαδή πολλά ακόμα να δούμε και να ακούσουμε χωρίς κανείς να προδικάζει ότι η προσπάθεια θα επιτύχει και ποιο θα είναι το κόστος που θα πληρώσουν οι πολίτες σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. 

Και ενώ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ τσακώνονται η ΕΔΕΚ διοργανώνει ημερίδες ενώ το ΔΗΚΟ απλώς... αγνοείται. Ίσως επειδή έχει επίγνωση του ρυθμιστικού του ρόλου; 

Το Σάββατο ο Σιζό στην ημερίδα που έκανε το κόμμα του είχε καλεσμένο τον ΥΠΕΣ Νουρή, ο οποίος αποκάλυψε πως τα επίμαχα νομοσχέδια οδηγούνται στη Βουλή μάλλον προς το τέλος Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Τότε δηλαδή τοποθετείται χρονικά και η μεγάλη μάχη για την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση.

Κάποια κόμματα, όπως πληροφορούμε ενισχύουν προληπτικά τα οπλοστάσιά τους και ετοιμάζονται για την μεγάλη αντεπίθεση. Μαθαίνω μάλιστα πως γίνονται ήδη και συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο και προετοιμάζονται δράσεις. Ωστόσο τη μεγαλύτερη δοκιμασία θα την έχει άλλος...

Όπως μου έλεγε άτομο που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον Λόφο «οι επόμενοι μήνες εκείνο που κυρίως θα δοκιμάσουν θα είναι τις αντοχές και τη δυναμική του Νουρή».   

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X