ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι δύο ρωσικοί πύραυλοι προς την Κύπρο και η διαχείρισή τους

= ΤΡΙΤΗ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δύο πύραυλοι και οι δύο ρωσικής κατασκευής έπεσαν σε κυπριακό έδαφος με διαφορά λίγων ωρών. Ο ένας είναι ο κανονικός, αδέσποτος πύραυλος που ξεστράτισε και έπεσε στον Πενταδάκτυλο χθες λίγο πριν τα ξημερώματα και ο άλλος ο πύραυλος που εκτόξευσε ο Λαβρόφ αργά χθες βράδυ. Αναφέρομαι στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τις πρόνοιες του νομοσχεδίου Μενέντεζ-Ρούμπιο...

Και οι δύο ρωσικοί... πύραυλοι είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στη Λευκωσία. Για τον πρώτο εγείρονται ερωτήματα ασφάλειας αλλά χειρισμών, αφού η Άγκυρα καραδοκεί για να κερδίσει πολιτικά οφέλη, εάν της το επιτρέψουμε.
Για τον δεύτερο πύραυλο, την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών το κύριο σχόλιο αφορά τον χρόνο που εκδηλώθηκε η αντίδραση, ενώ ο γγ του ΑΚΕΛ βρίσκεται στη Μόσχα και είχε, λίγο πριν από την έκδοση της ανακοίνωσης συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Λαβρόφ.
Όπως έλεγε χθες πολιτικός της δεξιάς παράταξης: "είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Ρωσία δεν αντέδρασε επίσημα πριν από τη συνάντηση Λαβρόφ - Άντρου για το νομοσχέδιο. Μάλιστα είχαν γίνει σαφέστατες δηλώσεις από τον Αναστασιάδη, τον Χριστοδουλίδη και τον Σάββα Αγγελίδη υπέρ της διατήρησης των σχέσεων με την Ρωσία, αμέσως μετά την ανακοίνωση της τροπολογίας για τα ρωσικά πλοία, με στόχο να μην διαταραχθούν οι Κυπρο-ρωσικές σχέσεις. Κανείς δεν ξέρει τι μεσολάβησε μετά την επίσκεψη του Άντρου Κυπριανού στη Μόσχα. Επειδή ο ίδιος είναι λαλίστατος θα αναμένουμε να μας ενημερώσει μόλις επιστρέψει στην Κύπρο".


Σε ότι αφορά τον πραγματικό πύραυλο που έπεσε στον Πενταδάκτυλο, μαθαίνω πως βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με τη Ρωσία για διευκρίνιση του τύπου του πυραύλου και των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτός εξερράγη στην Κύπρο. Η πηγή μου, μου ανέφερε πως "τώρα θα πρέπει η Κύπρος να κάνει και άλλες επαφές με το ρωσικό ΥΠΕΞ για να διαχειριστεί τον νέο "πύραυλο" Λαβρόφ".
Εκείνο που έβαλε σε ανησυχία τη Λευκωσία είναι η αναφορά που γίνεται στο τέλος της ανακοίνωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ, ότι "σε περίπτωση έγκρισης του εγγράφου αυτού πρόθεση είναι να λάβουμε σοβαρά υπόψη στη δική μας γραμμή εξωτερικής πολιτικής τις επιπτώσεις του".

Ανέκδοτα έχει προκαλέσει ο διαγωνισμός που προκήρυξε η Δικαστική Υπηρεσία για τη δημιουργία λογότυπου. Σε πηγαδάκια νομικών, πολιτικών και δημοσιογράφων ακούγονται πολλές ιδέες για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το λογότυπο της Δικαστικής Υπηρεσίας της Κύπρου. Κάποιες από αυτές δεν γράφονται. Σχολιάστηκε αρκούντως και η ανάγκη που επέβαλε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημουργία λογότυπου και τι πραγματικα θέλει να "διαφημίσει" με αυτό η Δικαστική Υπηρεσία.


Πολύ καλά είναι ο Healthy, (όνομα και πράγμα!) μετά το ατύχημα που είχε. Με την ευκαιρία του μεταφέρω και εγώ τα περαστικά μου και εύχομαι ταχεία ανάρρωση, να τον χαιρόμαστε και να τον επικρίνουμε!
Από όσα λέχθηκαν για το ατύχημά του κράτησα το σχόλιο συναδέλφου:
-Τελικά, άλλοι τρέμουν, άλλοι πέφτουν...

Το ατύχημα Αναστασιάδη μεταθέτει όλες τις σημαντικές εξελίξεις, ακόμα και τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Μήπως μετά την ανάρρωση του βολεύονται οι πολιτικοί αρχηγοί και γίνει κατορθωτό να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο; Γιατί έχουμε και μια εισβολή στην ΑΟΖ να διαχειριστούμε...

 ----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση