ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι Σεϊχέλλες, τα οδοφράγματα, η Σπέχαρ, ο Κωστρίκης και οι άλλοι

= ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αποφασισμένο να πάρει μέχρι τέλους το θέμα με τα ταξίδια του Νίκαρου στις Σεϊχέλλες είναι το ΑΚΕΛ, κάτι που βεβαίως δεν αρέσει καθόλου στον Λόφο. Ούτε και στην Πινδάρου εξάλλου. Μπορεί το θέμα να προωθείται από το ΑΚΕΛ, αλλά υπάρχουν και άλλοι που βολεύονται και συντάσσονται αναλόγως αναγκών και περιστάσεων. Την περασμένη εβδομάδα αρχηγός κόμματος που άρχισε ξανά τις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά παράθυρα, εκεί που μιλούσε για την ενίσχυση της Οικονομίας και το Plan B πέταξε ξαφνικά και τις αναφορές του για τις φήμες για τα ταξίδια του Νίκαρου στις Σεϊχέλλες. Εντελώς αυθόρμητα. Κάποιοι στο ΑΚΕΛ όμως δεν δρουν τόσο με αυθορμητισμό όσο με μεθοδικότητα, έρευνα και μάλιστα ενισχυμένη από ειδικούς συνεργάτες. Η συνέχεια έρχεται και κάποιοι λένε πως θα είναι συναρπαστική.

Κάποιοι ετοιμάζουν μπαράζ τροποποιήσεων και επαναφορά του Τσακ-Νόρις.

Με αγωνία αναμένεται από πολλούς η Δευτέρα για να διαφανεί κατά πόσον το κατοχικό καθεστώς θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Νίκαρου για «από κοινού» άνοιγμα, έστω και μερικώς, των οδοφραγμάτων. Παρά το γεγονός ότι η ψευδοκυβέρνηση βρίσκεται υπό κλοιό πιέσεων να συγκατανεύσει στο άνοιγμα κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει σκόπιμη εμπλοκή, αφού και στα Κατεχόμενα υπάρχει προεκλογικό κλίμα. Κάποιοι πάντως είναι έτοιμοι για νέες διαδηλώσεις στα οδοφράγματα αναλόγως εξελίξεων. Και όχι μόνο στην κατεχόμενη πλευρά της γραμμής αντιπαράταξης και όχι μόνο από αυτούς που υπερθεματίζουν για το άνοιγμα... Άραγε θα τοποθετηθεί αυτή την φορά η κυρία Σπέχαρ και πώς; Το ερώτημα τέθηκε από πολιτικό που υποστήριξε χαμογελαστός πως «κάποιοι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να διεκδικήσουν αν μη τι άλλο ισότιμη μεταχείριση».

Πολύ γνωστός πολιτικός της πρωτεύουσας χαρακτήρισε «αχώνευτη» για μεγάλο πολιτικό κόμμα την επιτυχία της κυβέρνησης στον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε το γεγονός ότι η επιτυχία συνέπεσε με την έναρξη του προεκλογικού για τις βουλευτικές δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο κάποιων και αυξάνει τη νευρικότητα. «Τελικά ο κορωνοϊός κάποιους τους δυσκόλεψε πολύ και κάποιους τους διευκόλυνε. Μη σας πω πως ορισμένοι αν δεν ερχόταν ο κορωνοιός θα έπρεπε να τον είχαν ανακαλύψει στην κατάσταση που βρίσκονταν...» πρόσθεσε και κατέληξε: «με αυτά τα δεδομένα κάποιοι ορκίζονται πως με τίποτα δεν πρόκειται να παραχωρήσουν κονδύλια και ισχύ στην κυβέρνηση για να διευρύνει την επιτυχία της. Θα τους κάνουν τη ζωή όσο πιο δύσκολη μπορούν».

Με λίγα λόγια έχουμε ακόμη δρόμο και αψιμαχίες μέχρι να ολοκληρωθεί το Plan B του Νίκαρου και του Πετρίδη και να εγκριθούν όσα κονδύλια εξαρτώνται από τη Βουλή. Κάποιοι, απ’ όσα έγκυρα μαθαίνω, ετοιμάζονται εντατικά για μπαράζ τροποποιήσεων στη Βουλή και θεαματική επαναφορά του... «μπαμπούλα» και «ανάρμοστου» Οδυσσέα-Τσακ Νόρις.

Μπορεί οι Λεόντιος Κωστρίκης και Μάριος Λοΐζου να μας αποχαιρέτησαν την Πέμπτη από το καθημερινό τηλεοπτικό τους ραντεβού ευχόμενοι «να μην ξανασυναντηθούμε ποτέ υπό τέτοιες συνθήκες», κάποιοι όμως τους πεθυμούν πολύ. Και δεν αναφέρομαι στους τηλεθεατές που ένιωθαν ασφάλεια ακούγοντάς τους να αναφέρουν τους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων των τελευταίων εβδομάδων. Αναφέρομαι σε κάποιους άλλους που πολιορκούν όχι μόνον αυτούς αλλά και άλλους της επιστημονικής ομάδας που έγιναν διάσημοι, ενημερώνοντάς μας για την εξέλιξη του μετώπου κατά του αόρατου εχθρού.

Είναι αλήθεια πως αποδείχθηκαν πολύ καλοί και αποτελεσματικοί αξιωματικοί στην ιδιότυπη μάχη που έδωσαν και δίνουν. Κάποιοι το εκτίμησαν δεόντως, μη σας πω υπέρ το δέον, αυτό και αποφάσισαν να το οικειοποιηθούν. Παρά τις αρνητικές απαντήσεις που έλαβαν επιμένουν αργά και σταθερά να τους στρατολογήσουν στο δικό τους μέτωπο, όχι κατά του αόρατου εχθρού αλλά κατά πολύ συγκεκριμένων και ορατών πολιτικών αντιπάλων. Κάποιοι άρχισαν να βάζουν στοιχήματα για την έκβαση της πολιορκίας.

KOYIZ: Ποια βουλευτίνα είναι τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα εκνευρισμένη και επιτίθεται σε «δικούς και ξένους»; Από το κόμμα της διερωτώνται προς τι τα νεύρα και οι συνεχείς επιπλήξεις. Κάποιοι φαίνεται να έχουν την απάντηση και αναφέρουν δύο λέξεις: «βουλευτικές, ψηφοδέλτιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:46

Δρομολογεί διώξεις η Ερευνητική

«Προς την Επιτροπή Διερεύνησης: πριν κάνετε οτιδήποτε εναντίον των οποιονδήποτε παρανομούντων ρωτείστε ...»
ΑΚΑ  |  09:45

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση