ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

#PoliticsBlog Όταν ο Healthy άρχισε να πυροβολεί για το χαλούμι και το... μέλλον του

= ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με καθυστέρηση άρχισε επιτέλους ο πόλεμος, η αντεπίθεση μάλλον, για το χαλούμι. Γιατί ο πόλεμος μαίνεται εδώ και χρόνια, κάποτε στα φανερά και κάποτε στα χαρακώματα. Η απώλεια του εμπορικού σήματος στη Βρετανία συντάραξε ολόκληρη την Κύπρο και ζητήθηκε ακόμα και η παραίτηση του Λακκοτρύπη, ως αρμόδιου για το θέμα υπουργού. Η επιστολή που ο Healhty έστειλε στον Γιούνκερ, όπως και η σύσκεψη με τους τυροκόμους στο Προεδρικό φανερώνουν, μου έλεγε χθες πηγή μου από τον Λόφο της εξουσίας, ότι "η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και ο κόμπος στο χτένι".

Σύμφωνα με την πηγή μου, κάποιοι στον Λόφο αλλά και στην Πινδάρου "συνδέουν και την επιτυχία των ευρωεκλογών και το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και την υστεροφημία του Healthy με την διάσωση του χαλουμιού". Οπόταν υπό αυτό το πρίσμα η επιστολή μπορεί να κριθεί ακόμα και... ήπια. Το θέμα είναι πόσο διατεθειμένος είναι να το τραβήξει ή να το παρατραβήξει ο Healthy και να προχωρήσει ακόμα και στη νομική οδό με προσφυγή στο Ευρωδικαστήριο. Για το τελευταίο πάντως έγκυρα πληροφορούμαι ότι ο Healthy έχει στα χέρια του μελέτη με αρκετά θετικά, υπέρ της Κύπρου στοιχεία. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί υπήρξε η καταστροφική κωλυσιεργία που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του εμπορικού σήματος στη Βρετανία...

Αληθεύει ότι κάποιος συμβουλεύει "υπομονή και αναμονή" με το βλέμμα στην αλλαγή φρουράς στην Κομισιόν;
Η πηγή μου πάντως επιμένει πως ο Healthy "τα είχε φυλαγμένα του Γιούνκερ από το 2015 που ήρθε στην Λευκωσία και μεταξύ οίνου και... λόξιγκα πέτυχε την "συναντίληψη" Αναστασιάδη-Ακιντζί για το χαλούμι/Χελίμ. Μια "συναντίληψη" που όπως αποδείχθηκε λειτούργησε αρνητικά και παρελκυστικά για την υπόθεση του χαλουμιού.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του Νίκου Κοτζιά στην Κύπρο τελευταία είναι μπόλικες. Μετά την τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΡΙΚ και στον Τάσο Τρύφωνος ήρθε και η παρουσίαση του βιβλίου του στη Λευκωσία. Και βεβαίως, όταν μιλά ο Κοτζάς, σίγουρα θα βγάλει είδηση...

Οι επισημάνσεις του τέως ΥΠΕΞ της Ελλάδας για τον ρόλο του Έιντε και κάποιων άλλων στην Κύπρο συζητούνται έντονα από την Εζεκία Παπαϊωάννου μέχρι την Πινδάρου. Και γίνονται στα κρυφά αλλά και στα φανερά δηλώσεις και... αντιδηλώσεις. Γι' αυτά όμως θα σας έχω νέα αύριο.

Σήμερα θα σας πω για ένα άλλο, παράλληλο θέμα που συζητείται στα πολιτικά πηγαδάκια της Λευκωσίας αυτές τις μέρες. Ιδιαίτερα μετά τον ανασχηματισμό στη κυβέρνηση Τσίπρα. Οι επιλογές του Αλέξη για το ΥΠΕΞ συζητούνται πολύ, ιδίως η ανάληψη της θέσης αναπληρώτριας ΥΠΕΞ της Σίας Αναγνωστοπούλου που στο παρελθόν εξέφρασε "ιδιόρρυθμες απόψεις για το Κυπριακό και τους Ελληνοκύπριους".
Κάποιοι, ακόμα και υψηλά ιστάμενοι σε κόμματα το λένε ξεκάθαρα στη Λευκωσία πως "η επιλογή της Σίας όχι μόνο δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την Κύπρο αλλά μάλλον είναι ό,τι χειρότερο". Ιδιαίτερα εάν συγκρίνει κανείς την προηγούμενη κατάσταση με τον Κοτζιά επικεφαλής του ΥΠΕΞ.

Από την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κοτζιά ξεχώρισα όσα είπε γι' αυτόν ο τέως ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης. Αφού δήλωσε πως για τον ίδιο είναι απώλεια για την Κύπρο το ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι πλέον στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, είπε και το εκπληκτικό ότι "ο καθηγητής Νίκο Κοτζιάς στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ πολύ συχνά δίδασκε τους υπόλοιπους Υπουργούς" και ότι "και στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να πιστώσουμε τον Νίκο Κοτζιά για τη μετατόπιση του Κυπριακού, αφού μετά από τόσες ατέρμονες συζητήσεις, ποτέ δεν είχε στο παρελθόν ξανά συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας, που στην ουσία αφορά κυρίως την γενιά των παιδιών και των εγγονιών μας".

Αληθεύει ότι σε κάποιους έπεσαν, όπως μαθαίνω, πολύ βαριά τα λόγια του Ιωάννη Κασουλίδη;...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

«Δράμα το ότι κάποιοι θα έσπερναν μετά χαράς τον ιό προκειμένου να ανέλθουν στην εξουσία....»
Αρμαγεδών  |  11:17

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X