ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ποιοι κάνουν πάρτι με τη συμπεριφορά Αναστασιάδη;

= ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Έσπειρε ανέμους, θερίζει θύελλες". Η δήλωση έγινε από στέλεχος του ΔΗΣΥ και αφορούσε τον Νίκο Αναστασιάδη και την "αμήχανη πολιτική του, αυτές τις κρίσιμες μέρες".
Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που προχθές υποστήριζε, συνομιλώντας με άλλους του κόμματός του μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "πρακτικά ομιλούντες δεν νομίζω να δοθούν τελικά στη δημοσιότητα τα πρακτικά" και επεξηγούσε ότι μια "τόσο δυναμική και παράλληλα επιπόλαιη κίνηση, από πλευράς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ισοδυναμούσε με πράξη απελπισίας με ανυπολόγιστες τις συνέπειες και για τον ίδιο τον Αναστασιάδη και για την Κύπρο και για τις σχέσεις μας με τον ΟΗΕ".
Όπως μάλιστα είχε αναφέρει "Με τέτοιες συμπεριφορές ο Νικόλας και ο Άντρος κάνουν πάρτι!"
 
Από τον Λόφο της Εξουσίας μαθαίνω πως η αναδίπλωση του Αναστασιάδη στο θέμα των πρακτικών δεν ήρθε μόνο από την "όποια" παρέμβαση του Γκουτιέρες. Ο κύριος Πάμπος του οποίου δεν διαφεύγει τίποτε απ' όσα κινούνται στο Προεδρικό μου ανέφερε χθες ότι άκουσε να λέγεται πως "τελικά επεκράτησε η λογική και η συνειδητοποίηση ότι θα χρειαστούμε ξανά τα Ηνωμένα Έθνη και μάλιστα πολύ πιο σύντομα απ' ότι αναμέναμε μετά τις εκπλήξεις στα κατεχόμενα με τα Μαρωνίτικα χωριά και τους νέους σχεδιασμούς για την Αμμόχωστο"...
Όπως μου ανέφερε: "κάποιοι θεωρούν πολύ βεβιασμένη ενέργεια την απόφασή του Αναστασιάδη να εξαγγείλει τη δημοσιοποίηση των πρακτικών αμφισβητώντας στην ουσία όχι μόνο τον Έιντε αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη. Τώρα μετά την απόφασή του να μην τα δώσει στη δημοσιότητα γίνεται λόγος για αυτογκόλ σε μια πολύ καλή προεκλογικά στιγμή για τον Νίκαρο"
Σύμφωνα με άλλη πηγή μου που βλέπει με κριτικό μάτι τις ενέργειες Αναστασιάδη "μετά την άτακτη υποχώρηση στο θέμα των πρακτικών που όλοι ανέμεναν να δημοσιοποιηθούν πανηγυρικά, υπάρχει πια ο φόβος για ντόμινο λαθών, αυτογκόλ και... θαλασσώματος." Όπως μάλιστα μου ανέφερε, είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος χρειάζεται άμεσα διακοπές"...
 
Αντί για διακοπές ο Αναστασιάδης έχει συγκαλέσει για την πρώτη Αυγούστου Εθνικό Συμβούλιο, αφού οι κινήσεις στα κατεχόμενα κάθε άλλο παρά αδιάφορες είναι. 
Μια πηγή μου επισημαίνει πως "όντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δίκαιο ότι οι Τούρκοι προχωρούν σε επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία όμως παίζουν από θέση ισχύος. Εάν προχωρήσουν σε άνοιγμα της Αμμοχώστου τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι επιπτώσεις τους ανυπολόγιστες και στο Κυπριακό αλλά και στην εσωτερική πολιτική σκηνή"
 
Το πολιτικό κουτσομπολιό στη Λευκωσία πάντως λέει πως στο Εθνικό Συμβούλιο η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τον Αναστασιάδη. Όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ θα πάνε μανικωμένοι στο Προεδρικό και θα χρειαστεί μεγάλη μαεστρία από τον Αναστασιάδη να καταφέρει να κρατήσει ισορροπίες. Λευκωσιάτης πολιτικός μάλιστα υποστήριξε πως "η μαεστρία του Αναστασιάδη δεν θα αποδειχθεί αρκετή εάν δεν έχει και την πάντοτε σωτήρια στήριξη του Φούλη". Όπως κατέληξε με νόημα ο πολιτικός: "Ευτυχώς ο Φούλης γεμίζει τις μπαταρίες του και θα επιστρέψει δριμύτερος στον πολιτικό καύσωνα του Αυγούστου".
 
 
---------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός τουπαρηκμασμένουπολυπολιτισμικούκήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο τηςΣεβέρη,ξαποσταίνονταςγια λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες ΚυριάκουΜάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση