ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θα δούμε επιδημιολόγους σε κομματικά ψηφοδέλτια;

= ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με επιτυχία γίνεται μέχρι στιγμής η επιστροφή των τελειόφοιτων μαθητών στα σχολεία αφού δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα τις πρώτες ημέρες, παρά τις όποιες ελλείψεις. Στον Λόφο υπάρχει μεν ικανοποίηση για το εγχείρημα - στοίχημα και ο ίδιος ο Πρόδρομος εμφανίζεται καθησυχαστικός, παρά τις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ωστόσο, μαθαίνω πως υπάρχει και προβληματισμός κατά πόσο το εγχείρημα να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία σε λιγότερο από δέκα ημέρες.

Σήμερα η κρίσιμη μέρα για τα σχολεία και τις νέες αποφάσεις

Η σημερινή ημέρα είναι, όπως μου λέχθηκε, κρίσιμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων και ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στο Υπουργικό Συμβούλιο ενώ στα σχολεία αναμένεται σήμερα να αρχίσουν και τα τεστ που θα γίνουν μαζικά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα οποία κάποιοι από τους επιστήμονες θεωρούσαν ότι έπρεπε να αρχίσουν με την επιστροφή των μαθητών την Δευτέρα. Επιπλέον σήμερα θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της λειτουργίας των σχολείων τις τελευταίες ημέρες από τους διευθυντές των σχολείων και τον διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης. Την Παρασκευή ο ίδιος ο Νίκαρος θα αξιολογήσει την κατάσταση σε σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα και θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα, εάν δηλαδή τελικά θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 21 Μαΐου, όπως είχε εξαγγείλει ο Νίκαρος.

Όπως έγκαιρα σας έγραψα το συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία ήταν μια σοβαρή υποψηφιότητα για αντικατάσταση του κτιρίου της Βουλής όσο διαρκεί η πανδημία, τόσο για τις συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών αλλά, κυρίως, για την σύγκληση της Ολομέλειας. Ο κύβος ερρίφθη και η βουλή πάει συνεδριακό...  Ωστόσο τα σχόλια για την καθυστέρηση διεξαγωγής κανονικών (λέμε τώρα υπό τις δεδομένες συνθήκες) εργασιών από τη Βουλή δίνουν και παίρνουν. Το πιο χαρακτηριστικό σχόλιο, που έκανε ορισμένους βουλευτές να ζητούν επίσπευση της διαδικασίας ήταν το «είναι εξωφρενικό να ανοίγουν χώροι εργασίας, να ανοίγουν τα σχολεία και η Βουλή να παραμένει κλειστή»

Τώρα απ' όσα μαθαίνω γίνεται αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αρχίσουν οι συνεδριάσεις στο συνεδριακό και να αρχίσει η Βουλή να παράγει νομοθετικό έργο. Την Πέμπτη η Ολομέλεια αναμένεται να αποφασίσει για την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την ερχόμενη Τρίτη, στο συνεδριακό.  Πάντως ακούστηκε και αρκετή μουρμούρα για το κόστος του εγχειρήματος το οποίο ανέρχεται στις 5.000 ευρώ την εβδομάδα. Το μόνο θετικό είναι που η Βουλή κλείνει τον Ιούλιο, οπόταν οι υπολειπόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας δεν θα είναι πολλές.

Υπήρξε πάντως και κάποιος που υποστήριξε πως θα έπρεπε το συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία να μετατραπεί σε νέο κτίριο της Βουλής «αφού ούτε για συνέδρια χρησιμοποιείται πια και οι ανάγκες για μεγάλους χώρους θα παραμένουν και το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα»...

Μια και βρισκόμαστε στη Βουλή σας ενημερώνω πως παρά την πανδημία η μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών του 2021 καλά κρατεί. Σε κάποια κόμματα βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει κανονικά τον προεκλογικό τους αγώνα, θεωρώντας τη θέση τους στο ψηφοδέλτιο «σιδεροκέφαλη».

Σε κάποια κόμματα διεξάγεται και έντονη συζήτηση για τα άτομα που θα εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτια είτε ως αριστίνδην, είτε ως νέες δυνάμεις. Έχουν μάλιστα ακουστεί και ονόματα επιδημιολόγων που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας έχουν προσεγγιστεί από κομματικά στελέχη αλλά η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική. Ένας επιστήμονας που ρωτήθηκε από δημοσιογράφο off the record, κατά πόσο θα μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής απάντησε κάπως... βαριά: «Θα ήταν ντροπή μου, ειδικά αυτή την περίοδο».
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή μου, ένα μέλος της επιστημονικής ομάδας παραμένει στη λίστα κομματάρχη και η πρόταση ενδέχεται να επανέλθει «καιρού και ιού επιτρέποντος», όπως ακούστηκε.

Μαθαίνω ακόμα πως κάποιο κόμμα προσεγγίζει άτομα από τον χώρο των ΜΜΕ που εμφανίζονται συχνά στην τηλεόραση ενώ άλλο στοχεύει στον καλλιτεχνικό κόσμο...

ΚΟΥΙΖ: Τα 44 χρόνια του ΔΗΚΟ τίμησε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος με μήνυμά του προς τα ΜΜΕ. Κάποιος πάντως θεώρησε «πολύ φτωχό και πρόχειρο» τον τρόπο με τον οποίο τιμήθηκαν τα 44χρονα. Αληθεύει πως έστειλε το έντονο παράπονό του και στα ψηλά δώματα του πριγκιπάτου;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση