ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τι θα κάνει ο Νίκαρος με την καταραμένη λίστα;

= ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν είναι εκπληκτικό; Η Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από την ασφυκτική πίεση που δέχθηκαν όλα τα κόμματα για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την καταραμένη λίστα Γιωρκάτζη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία αυτή να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα. Μια απόφαση που λήφθηκε με κωμικοτραγικό τρόπο, αποχωρήσεις από την αίθουσα και εντάσεις. Ταυτόχρονα σχεδόν όλοι οι βουλευτές των οποίων τα ονόματα καταγράφονται στη λίστα έκαναν δηλώσεις διευκρινίζοντας είτε ότι δεν διαθέτουν ΜΕΔ, είτε ότι τα δάνειά τους έχουν αποπληρωθεί, είτε ότι δεν υπήρξαν ποτέ δάνεια και από λάθος βρέθηκαν στη λίστα. Και ενώ η απόφαση της Βουλής, δηλαδή ο νέος νόμος προνοεί ότι η λίστα θα δημοσιοποιηθεί άμεσα κάθε άλλο από αυτό συμβαίνει στην πράξη. 

Η απόφαση θα σταλεί τη Δευτέρα από τον Συλλούρη στον Νίκαρο. Ο Νίκαρος για να αποφασίσει εάν θα την υπογράψει ή θα την αναπέμψει θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γενικό εισαγγελέα. Κάτι που θα χρειαστεί χρόνο. Εάν ο Νίκαρος αποφασίσει τελικά να την υπογράψει η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει αυτό. Ούτε και τι θα ακολουθήσει. Κάποιοι μιλούν για το ενδεχόμενο μαζικών αγωγών, αφού στη λίστα βρίσκονται πέραν των 3.000 ατόμων που φέρονται να έχουν ΜΕΔ. Αν ο Νίκαρος αποφασίσει να μην υπογράψει την απόφαση της Βουλής το ανέκδοτο θα μεγαλώσει. Θα δοθεί και άλλη παράταση και η καταραμένη λίστα θα επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά τον χαρακτηρισμό που της απέδωσα. Δεν άκουσα.  Παράλληλα την Τετάρτη αναμένεται νέο επεισόδιο στο σήριαλ στην AdHoc επιτροπή η οποία θα συζητήσει το θέμα ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, της γενικής λογίστριας και του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου.Και όλα αυτά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το άγριο παρασκήνιο.

Γιατί υπήρξε παρασκήνιο και πριν και μετά την ψηφοφορία.  Στο ΑΚΕΛ όπως σας είχα γράψει την Παρασκευή και επιβεβαιώθηκα ξανά, η Ειρήνη Χαρλαμπίδου όντως ήρθε σε αντιπαράθεση με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της αλλά και την ίδια την Κεντρική Επιτροπή. Όπως μου αποκάλυψε η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του κόμματος και ακόμα περισσότερα, «υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, βροντές και αστραπές από ηγετικά στελέχη κατά της Ειρήνης». Κάποιοι δεν της συγχωρούν με τίποτα την απόφασή της να παραμείνει στην αίθουσα και να ψηφίσει υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας, ενώ όλοι οι βουλευτές του κόμματος με τον Άντρο επικεφαλής έβγαιναν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας να μη δημοσιοποιηθεί η λίστα. Μάλιστα, ο Άντρος Κυπριανού «στόλισε» με πολλά επίθετα όσους ψήφισαν υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας.

Όπως είπε: «Αποφασίσαμε ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν συμμετέχουμε και ο καθένας από μας θα αναλάβει τη ευθύνη του. Με τη μεγαλύτερη ευκολία επιχειρούμε να ισοπεδώσουμε συνειδήσεις, να ισοπεδώσουμε ανθρώπους απλώς για να εξυπηρετήσουμε σκοπιμότητες», συμπεριλαμβάνοντας εκ των πραγμάτων σε όσους κινούνται με «σκοπιμότητες» και τη βουλεύτρια του Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η κυρία Γιαννούλα επιμένει πως το θέμα δεν πρόκειται να μείνει ως εδώ παρά τις εξηγήσεις που έδωσε η Ειρήνη ότι όφειλε να στήριξη τη θέση της για δημοσιοποίηση της λίστας «μέχρι τέλους». «Κάποιοι εξακολουθούν να είναι πολύ θυμωμένοι μαζί της» μου είπε.

Η χημεία Νίκαρου-Μακρόν φάνηκε για ακόμη μία φορά στην πρώτη διά ζώσης Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Όπως πληροφορούμαι από πηγή μου που γνωρίζει, ο Μακρόν κάλεσε εντελώς φυσικά και σχεδόν «αυθόρμητα» τον Νίκαρο στο Παρίσι και μάλιστα «χωρίς καθυστέρηση». Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και στην ατζέντα βρίσκονται τρία πολύ σημαντικά θέματα για τη Λευκωσία. «Περισσότερα θα γίνουν γνωστά στις δηλώσεις των δύο ηγετών και κάποια στην πράξη», όπως μου λέχθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση