ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:27
 

#PoliticsBlog Το δώρο στο Χαμπιαούρη, το υφυπουργείο Τουρισμού και η ανησυχία στο ΔΗΚΟ

= ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής ο Κώστας Χαμπιαούρης έλαβε το χειρότερο δώρο που θα μπορούσε να λάβει ένας υπουργός. Μια καταγγελία σε ευρωπαϊκές συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών για τη συμπεριφορά του απέναντι στους δασκάλους της Κύπρου και μέχρι πρότινος συναδέλφους του. 

Η κόντρα μεταξύ υπουργού Παιδείας και εκπαιδευτικών, όχι μόνο φούντωσε επικίνδυνα, όπως ήταν και η πρόβλεψη που σας είχα γράψει στην προηγούμενη στήλη, αλλά σημείωσε κανονική έκρηξη.

Στο παιχνίδι μπήκαν και οι οργανωμένοι γονείς οι οποίοι συμφωνούν με τον υπουργό για την ύπαρξη εκπαιδευτικών με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ καταγγέλλουν την ανυπαρξία αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών.

Μια πηγή μου στον Λόφο της Εξουσίας επέμενε χθες πως "το Προεδρικό φοβάται πολύ περισσότερο απ' όσο δείχνει την κρίση και τις διαστάσεις που αυτή λαμβάνει και έστειλε σήμα στον Χαμπιαούρη να κινηθεί προς εκτόνωση". Όπως μου ανέφερε "αν και επί του παρόντος η σχέση Νίκαρου - Χαμπιαούρη παραμένει καλή, μπορεί κάποιος να διακρίνει ρωγμές και μια κάποια νευρικότητα".

Παρά τα προβλήματα στην Παιδεία, την Υγεία και την Οικονομία, ο Νίκαρος ήταν προχθές χαρούμενος από τις εξελίξεις που δρομολογούνται στα θέματα ενέργειας. Η διαφαινόμενη συνεργασία ΤΟΤΑL - ΕΝΙ έφερε χαμόγελα και στον Νίκαρο και στον Λακκοτρύπη. Όπως μου ανέφερε πηγή μου η οποία γνωρίζει: "Και οι δύο τελούν εν αναμονή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο ελπίζοντας πως η Γαλλία θα επεκταθεί και στα τρία τεμάχια της ΑΟΖ, προσφέροντας ταυτόχρονα και την προστασία των γεωτρήσεων και των επενδύσεων με τον τρόπο που οι Γάλλοι το έχουν με επιτυχία ξανακάνει".

Σίγουρη θεωρείται η δημιουργία του υφυπουργείου Τουρισμού, παρά τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ. Το κόμμα του λαού επιθυμεί μεν να δημιουργηθεί το υφυπουργείο αλλά να λειτουργεί παράλληλα με τον ΚΟΤ. Η Μάνταμ του Φούλη με πληροφορεί πως ο μεγάλος αρχηγός είναι βέβαιος πως στις 15 Ιουνίου η νομοθεσία θα εγκριθεί από την Ολομέλεια και ο τόπος θα αποκτήσει το υφυπουργείο Τουρισμού. Ως παράπλευρη συνέπεια μου ανέφερε και το αυξημένο ενδιαφέρον κάποιων για να "ράψουν κοστούμι υφυπουργού". 

"Τα ονόματα πάνε και έρχονται καιρό τώρα", μου είπε.

Σε κάθε περίπτωση το υφυπουργείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από την 1η Νοεμβρίου 2018.

Σήμερα αναμένεται να συνέλθει η Γραμματεία του ΔΗΚΟ για να λάβει αποφάσεις για τα διαδικαστικά των εκλογών που θα γίνουν στις 10 Ιουνίου. Η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε χθες ότι "τώρα πια το μητρώο του κόμματος είναι καθαρό και αριθμεί γύρω στις 33.000 μέλη". Προκύπτει όμως ένα τεράστιο πρόβλημα, κατά πόσον αυτό θα δοθεί στους υποψήφιους που συνωστίζονται για εκλογή. "Έχει τεθεί θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μελών και η Γραμματεία θα πρέπει να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις. Οι υποψήφιοι διαμαρτύρονται και ζητούν το μητρώο για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα μέλη ενώ κάποια στελέχη προτρέπουν για σωστές αποφάσεις για να αποφύγουμε πρόστιμα και νομικές περιπέτειες", μου ανέφερε περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην πριγκιπική αυλή.

Σε ό,τι αφορά τον προεκλογικό, μου είπε πως επικρατεί μια ηρεμία που από κάποιους χαρακτηρίζεται ανήσυχη. "Προβλέπω πως μόλις δοθεί το μητρώο στους υποψήφιους όλα θα αλλάξουν και ούτε ηρεμία, ούτε ησυχία θα έχουμε", κατέληξε. 

Ξανά στον Κωστάκη καταφεύγει ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις. Αυτή τη φορά για καταγγελία της Επιτρόπου Λήδας Κουρσουμπά, για τη χρήση του υπηρεσιακού της οχήματος για ιδιωτικούς σκοπούς, κάτι που η ίδια αρνείται.

Όπλο του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις είναι ξανά η δημοσιότητα. Στην ανακοίνωσή του καταγράφει πόσα χιλιόμετρα διανύει το αυτοκίνητο της Επιτρόπου, πόσα το δικό του (διευκρινίζοντας ότι χρησιμοποιεί το δικό του αυτοκίνητο για προσωπική χρήση αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιεί εκείνο της υπηρεσίας) ενώ δίνει στοιχεία και για τα επιδόματα που λαμβάνει κλητήρας του γραφείου της Κουρσουμπά. 

Καταγράφει όμως και τις εισηγήσεις του στην Επίτροπο όπως επιστρέψει τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για καύσιμα από την προσωπική χρήση του αυτοκινήτου, όπως τερματίσει άμεσα τη χρήση του αυτοκινήτου για προσωπικούς σκοπούς και να τερματίσει την εργοδότηση οδηγού.

Και καταλήγει πως η καυτή πατάτα βρίσκεται τώρα στα χέρια του Κωστάκη ο οποίος θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι κάποιοι αγωνιούν πολύ από τη δημοσιοποίηση της ταυτότητας όσων κατέχουν τουρκοκυπριακές περιουσίες;  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

«Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  23:33

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X