ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:55
 

#PoliticsBlog Το κουρείο Φούλη-Νικόλα και το αυτογκόλ του ΔΗΚΟ

= ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Για αυτογκόλ μιλούν τις τελευταίες μέρες στην πριγκιπική αυλή με αφορμή την δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη. "Ξεκάθαρα ο Ντάισελμπλουμ υποστήριξε τη θέση του Αναστασιάδη και δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αυτό αφού προέρχεται από τη δική μας πολιτική ομάδα, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στην οποία συμμετέχει και το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ" ανέφερε ΔΗΚΟϊκό στέλεχος και συμπλήρωσε φανερά ενοχλημένος: "Τελικά ο Μαυρίδης κατάφερε μια χαρά να κάνει τη δουλειά που δεν έκαναν οι ερωβουλευτές του ΔΗΣΥ και να δώσει και ευρωπαϊκή στήριξη στον Αναστασιάδη"... 

 "Ολίγον νερόβραστη και χωρίς νεύρο, νεύρα και εντάσεις" αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που έδωσε βουλευτής χθες βράδυ για την πρώτη "συζήτηση" στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. "Μπορεί οι πολιτικοί αρχηγοί να κατακεραύνωσαν την κυβέρνηση αλλά δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις και εντάσεις για να κρατήσουν τους θεατές-αναγνώστες" μου είπε σημειώνοντας πως "σήμερα που θα μιλήσουν οι βουλευτές το σκηνικό μπορεί να αλλάξει..."

 Στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη επικρατεί αυξημένη ευφορία για τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιούνται αλλά και αυτών που, όπως ακούω, έχει στα χέρια του το επιτελείο. Ωστόσο, ο μέγας επιτελάρχης Αβέρωφ Νεοφύτου "δεν σούζει τα πόθκια του πριν να καβαλλικέψει", όπως μου ανέφερε άτομο που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο επιτελείο. Σύμφωνα με την πηγή μου "από την αρχή αλλά και ειδικά τώρα που έχει αγριέψει ο προεκλογικός, ο Φούλης προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παρεκτροπές, ούτε κινήσεις που θα ρίχνουν το επίπεδο και θα προκαλέσουν πρόβλημα στην εικόνα του Αναστασιάδη αλλά και του επιτελείου". Εξάλλου, όπως μου υπέδειξε η πηγή μου, είναι ξεκάθαρο ότι ο Αβέρωφ δεν διστάζει να λάβει μέτρα και δύσκολες αποφάσεις όταν χρειάζεται, ακόμα και να θέσει εκτός άτομα που παρεκτρέπονται. Και το έχει αποδείξει αυτό πολλές φορές".

 Η πηγή μου έλεγε χθες πως η διπλωματική δεινότητα της "παφίτικης αλεπούς" θα δοκιμαστεί σήμερα για άλλη μια φορά αφού με επιχειρήματα, δημόσιες αναφορές αλλά και "πλάγιες επισημάνσεις" θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ξανά σε τεντωμένο σκοινί για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός".

Όπως μου είπε: "Εξάλλου η αποφασιστικότητα και η διπλωματική δεινότητα του Φούλη άφησε μεγάλη κληρονομιά στον τόπο, όπως τα αεροδρόμια τα οποία καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τις μαρίνες αλλά και τη διάσωση της οικονομίας το 2013 παρά τις κατάρες και τις... ιαχές κάποιων". "Αν τους άκουγε και δεν προχωρούσε σε μεθόδους που οι άλλοι απέρριπταν ως καταστροφικές και κάποιοι "προδοτικές" ακόμα θα συζητούσαμε για την ανέγερση των αεροδρομίων και των μαρίνων" μου είπε.

 Πάντως ο ίδιος ο Φούλης δεν τσιγκουνεύεται τις φιλοφρονήσεις και ειδικά για όσους θεωρεί ότι συνέβαλαν στην μεγάλη προσπάθεια για διάσωση της οικονομίας. Πρόσφατα, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ως "κουρέα" υπέδειξε πως το... το κουρείο το είχε μαζί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο ή τουλάχιστον ότι "ήμασταν και οι δύο κουρείς!"...

 ------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X